Connect with us
Publicitate

Eveniment

Cristian Cioacă, dat în judecată de fosta soacră. Mama Elodiei vrea ca fostul polițist să plătească despăgubirile în valoare de 380.000 de euro, impuse de judecători

Publicat

pe

Publicitate

La aproape 16 ani de la dispariția subită a avocatei Elodia Ghinescu, familia femeii încă nu are liniște. Deși Cristian Cioacă, principalul suspect, în acest caz, a fost condamnat, apropiații se tem că în curând fostul polițist ar putea ieși din spatele gratiilor. Până ca acest lucru să se întâmple, mama Elodiei a anunțat că vrea să își dea în judecată fostul ginere pentru despăgubirile morale pe care instanța l-a obligat să le plătească.

Într-un interviu acordat jurnaliștilor impact.ro, femeia îndoliată a dezvăluit și suma de bani pe care Cristian Cioacă o datorează, drept despăgubiri, familiei Elodiei, în urma procesului în care a fost condamnat la închisoare pentru lovituri cauzatoare de moarte.

Instanța a stabilit, în 2014, ca fostul polițist Cristian Cioacă să plătească despăgubiri în valoare de 380.000 de euro, mamei și fratelui Elodiei Ghinescu, dar și fiului său.

„Are să ne dea, mie și fiului meu, 250.000 de euro, iar restul, fiului lui, până la 380.000 de euro. N-a plătit nimic până acum, o să îl dăm în judecată. Am înțeles că vrea să iasă, să-și refacă viața, să aibă serviciu. Nu o avea bani, dar, cândva, o să îi pună poprire pe salariu, ca să ne dea banii”, a spus Emilia Ghinescu, citată de aceeași sursă.

Publicitate

Emilia Ghinescu a aflat că fostul ei ginere, Cristian Cioacă, condamnat la 15 ani și 8 luni de închisoare, pentru lovituri cauzatoare de moarte, a înaintat o cerere de eliberare condiționată, însă nu crede că va fi pus prea curând în libertate.

Emilia Ghinescu se topește de dorul nepotului ei, Patrick, care, după decesul mamei, a rămas în grija mătușii din partea tatălui. Adolescentul refuză să-și viziteze bunica, dar femeia încă mai speră. În ultima vreme, au apărut tot felul de zvonuri, cum că Patrick ar fi cerut schimbarea numelui de familie, având în vedere situația gravă a tatălui său, însă Emilia Ghinescu nu le dă crezare.

„Cu nepotul, fiul Elodiei, nu m-am văzut. E mare, are 18 ani. Dacă vrea să vină, să mă caute, să vină, îl aștept cu drag. Eu nu cred că nepotul meu vrea să-și schimbe numele. Astea sunt tot felul de prostii, nu cred nimic, până nu văd, pe hârtie”, a mai adăugat Emilia Ghinescu.

Mama Elodiei Ghinescu e tristă că toată agoniseala fiicei ei s-a dus pe Apa Sâmbetei, după dispariția avocatei.

„Apartamentul în care s-a întâmplat tragedia a fost pierdut, pentru că mai erau niște rate de plătit, la bancă, iar Cristian Cioacă n-a plătit nimic. Casa nu mai este. El i-a vândut fiicei mele și biroul, plus încă un apartament. A vândut tot, a terminat tot”, a spus mama Elodiei.

Emilia Ghinescu s-a resemnat, nu mai crede că fiica ei, Elodia Ghinescu, ar fi în viață. Au trecut, totuși, 16 ani, de la dispariția ei. În 2014, Cristian Cioacă a fost condamnat la 15 ani și 8 luni de închisoare, cu executare, pentru lovituri cauzatoare de moarte asupra Elodiei Ghinescu. El nu și-a recunoscut niciodată fapta, iar cadavrul avocatei nu a fost găsit de autorități.

La începutul anului, în ianuarie 2023, Cristian Cioacă, în prezent deținut la penitenciarul Mioveni, a depus o cerere pentru eliberarea condiționată. A fost respinsă de magistraţii de la Judecătoria Piteşti, ca fiind neîntemeiată. Cum decizia nu este însă definitivă, Cristian Cioacă are dreptul să mai facă o cerere de eliberare, în luna mai 2023.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes