Connect with us
Publicitate

Eveniment

Creşterea numărului de infectaţi cu Covid-19 readuce restricţiile în mai multe ţări europene

Publicat

pe

Nu doar în ţara noastră se înregistrează o creştere vertiginoasă a cazurilor de infectare cu Covid-19 în ultima vreme. Mai multe ţări europene se confruntă cu aceaşi problemă, iar în acest sens au fost luate măsuri în consecinţă, adică reipunerea unor restricţii, scrie digi24.ro.

Publicitate

Bulgaria

Astfel, la vecinii noştri bulgari au prelungit starea de urgenţă până la jumătatea lunii iulie după cum a anunţat ministerul sănătăţii al ţării de la sud de Dunăre. Asta, după ce guvernul bulgar la începutul acestei luni a început relaxarea măsurilor de prevenire a Covid-19, dar săptămâna trecută s-au înregistrat 606 cazuri noi. Asta a determinat oficialii de la Sofia să reintroduce obligativitatea portului măştilor în toate spaţiile publice închise, inclusive în mijloacele de transport în comun. De asemenea, s-a decis menţinerea interdicţiilor de călătorie în Bulgaria din majoritatea ţărilor din afara UE.

Portugalia

Publicitate

Pentru a se evita răspândirea focarelor noului coronavirus, oficialităţile portugheze au decis izolarea regiunii capitalei Lisabona, chiar cu riscul de a afecta sezonul turistic. Deşi, initial, Portugalia şi-a manifestat nemulţumirea că anumite ţări europene au impus săptămâna trecută restricţii pentru turiştii lusitani, a fost nevoită să recunoască în cele din urmă dificultatea de a opri valul de infecţii cu Covid-19.

Astfel, măsurile de izolare au venit în consecinţă pentru cei aproape 3 milioane de locuitori ai regiunii metropolitane Lisabona. Adunările au fost limitate la 10 persoane, magazinele, terasele şi cafenelele trebuie să închidă la ora 20.00, iar consumul de alcool în spaţii publice a fost interzis.

Croaţia

Şi în Croaţia a redevenit obligatorie purtarea măştilor de protecţie în mijloacele de transport în comun. În acelaşi timp, după ce s-au înmulţit numărul celor infectaţi cu noul coronavirus, autorităţile croate au reintrodus carantina obligatorie pentru persoanele care intră în ţară din Bosnia, Kosovo, Macedonia de Nord şi Serbia. Vor fi obligaţi să stea în autoizolare şi cetăţenii care deţin paşaport croat, dar vin din ţările sus menţionate.

Scapă de carantină doar cei aflaţi în tranzit şi vizitatorii din statele UE cu care Croaţia şi-a deschis graniţele: Estonia, Letonia, Germania, Slovenia, Austria, Ungaria, polonia, Cehia, Slovacia şi Lituania. Oficialităţile croate susţin că cele mai multe cazuri de infectare cu Covid-19 sunt „importate” din ţările vecine.

Publicitate

Bosnia şi Serbia

De asemenea, s-a înregistrat o creştere semnificativă a infecţiilor şi în Bosnia. Unde de la o săptămână la alta cazurile au ajuns la 502 de la 342.

Aceiaşi creştere s-a semnalat şi în Serbia, care săptămâna trecută a avut 713 cazuri noi, comparative cu săptămâna anterioară când s-au înregistrat 212.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes