Connect with us
Publicitate

Util

Crăciun cu temperaturi de toamnă. Care este prognoza meteorologilor pentru perioada sărbătorilor

Publicat

pe

Publicitate

Ne putem lua gândul de la zăpadă, pentru perioada Crăciunului, au anunțat meteorologii. Au mai rămas doar 6 zile până la sărbătoarea nașterii Domnului, dar specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie spun că vom avea parte de vreme mai degrabă de toamnă, cu temperaturi anormal de ridicate pentru această perioadă a anului.

Conform prognozelor făcute de meteorologi, în perioada 19-25 decembrie, valorile vor fi mai mari față de cele normale, în special în regiunile centrale. Pentru zonele montane, temperaturile vor fi apropiate de cele obișnuite pentru această perioadă, însă nu ne putem aștepta la ninsori.

În ajunul Crăciunului, mercurul din termometre va ajunge la maxime cuprinse între 2 și 10 grade Celsius. Noaptea va fi mai frig și este posibil ca în unele zone să se înregistreze temperaturi negative. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare la munte și local în sud – est, iar în rest vor fi apropiate de cele normale, spun meteorologii.

Dacă vă petreceți sărbătorile departe de casă și aveți de parcurs drumuri scurte sau lungi până la destinație, țineți cont de recomandarea polițiștilor – ca, înainte de a pleca la drum, să vă informaţi temeinic cu privire la condiţiile meteo şi starea drumurilor, apelând unul dintre numerele de telefon: 9360, 3157566, 3186609 sau 3186631 (numere ale Comandamentului Central de Iarnă).

Publicitate

„Adaptaţi permanent viteza la condiţiile de drum când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheaţă, zăpadă bătătorită, mâzgă sau piatră cubică umedă. Folosiţi corespunzător sistemul de iluminare-semnalizare, cât şi cel de climatizare si dezaburire, pentru a vedea si a putea fi văzuţi in trafic. Legislaţia rutieră prevede obligativitatea folosirii luminilor de întâlnire, în afara localităţilor şi în timpul zilei”, transmite Poliția Română, potrivit adevarul.ro.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes