Connect with us

Social

COVID 19: LISTA incidenței cazurilor noi la mia de locuitori, înregistrată în localitățile din judeţul Brașov

Știri Brașov

Publicat

pe

DSP Brașov a transmis astăzi, 20 noiembrie, lista actualizată a incidenței cazurilor noi la mia de locuitori. Cea mai mare incidență se regăsește în comuna Sâmbăta de Sus, cu 10.86 la mie (în scădere). Municipul Brașov și comuna Sânpetru, au incidența peste 8 la mie. Alte 35 localități au trecut de 3 cazuri la mia de locuitori.

Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Social

Lista actualizată a țărilor din zona galbenă pentru care se impune carantină la sosire

Avatar

Publicat

pe

Publicitate

Comitetul Național pentru Situații de Urgenţă a adoptat noua listă galbenă cu țările cu risc epidemiologic ridicat, cei care vin din acestea fiind nevoiți să intre în izolare sau carantină.

Față de ultima situația prezentată de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, au ieșit de pe listă Portugalia, Elveția, Georgia, Irlanda, Belarus, Panama, Argentina, Columbia, Gibraltar, Sint Maarten, Guernsey, Insulele Falkland și Saint Vincent&Grenadine.

Publicitate

Republica Moldova, Italia, Spania, Franța sau Austria se află în continuare pe lista galbenă.

De asemenea, Kosovo și Paraguay au intrat vineri, 5 martie, pe lista galbenă.

Publicitate

Marea Britanie și Africa de Sud sunt pe listă din cauza faptului că noile tulpini de coronavirus, mai contagioase, provin din aceste state. Ambele tulpini au fost confirmate în România, cea din UK în ianuarie, iar cea din Africa de Sud chiar astăzi, 5 martie.

Cei care se întorc din cele 52 de țări incluse pe listă sunt nevoiți să prezinte și un test negativ PCR, efectuat cu 72 de ore înainte de călătorie. În caz contrar, nu li se permite îmbarcarea în avion sau în autocar.

Sunt exceptate de la măsura carantinei mai multe categorii care nu prezintă simptome COVID, printre care șoferi, piloți, personal navigant, lucrători transfrontalieri.

Publicitate

De asemenea, testul PCR nu e obligatoriu pentru cei vaccinați inclusiv cu doza a doua (rapelul), copiii sub 3 ani și persoanele care au avut COVID.

Și șoferii care revin în țară cu mașinile personale pot să nu prezinte un test PCR negativ, urmând să fie carantinați pentru 14 zile.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de astăzi, 5 martie 2021, Hotărârea numărul 15.

Bulgaria, introdusă pe lista țărilor din zona galbenă, pentru care se impun test COVID și carantină la intrarea în România
Bulgaria, introdusă pe lista țărilor din zona galbenă, pentru care se impun test COVID și carantină la intrarea în România

Citește mai mult

Social

Tabelul cu scenariile de funcționare pentru fiecare unitate de învățământ din județul Brașov, începând de luni

Avatar

Publicat

pe

Publicitate

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Brașov a adoptat astăzi Hotărârea nr. 52/2021, privind aprobarea scenariilor de funcționare în unitățile de învățământ preuniversitar începând cu data de 08.03.2021, conform anexei ce face parte integrantă din această hotărâre.

Citește mai mult

Social

În județul Brașov, 85 de clase au activitatea suspendată, din cauza COVID-19

Avatar

Publicat

pe

Publicitate

85 de clase au suspendat cursurile cu prezență fizică, după ce au fost confirmate cazuri de Covid în rândul elevilor sau angajaților școlilor, anunță Radio România Brașov (99,3 FM).

În cele 85 sunt incluse 4 grupe ale Grădiniței cu program prelungit nr. 1 Brașov și 4 grupe ale Grădiniței Disney Brașov, care are au activitatea total suspendată. Alte 7 clase de la Dăișoara urmează să își suspende activitatea, după ce au trimis solicitare de aviz, iar astăzi va fi dată hotărârea de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

Publicitate

Acestea se adaugă la clasele cu predare în online din localitățile aflate în scenariul roșu. În altă ordine de idei, în ultimele 14 zile, în unitățile școlare din județ au fost confirmate 83 de cazuri de Covid în rândul elevilor, iar 90, în rândul personalului angajat.

405 elevi au făcut cereri pentru a învăța online, iar 84 de dascăli au cerut să predea 100% în online, potrivit datelor oferite de Inspectoratul Școlar Județean Brașov.

Publicitate

sursa: Radio România Brașov

Citește mai mult
Publicitate

De Interes

>