Connect with us
Publicitate

Fapt divers

Costul unui bilet de tren Braşov – Sibiu este mai mare pentru bicicletă decât pentru pasager: Călătorul 44,20 de lei, bicicleta lui 45 de lei

Publicat

pe

Un fapt cel puţin ciudat a avut loc ieri într-un tren care face legătura între Braşov şi Sibiu. Un tânăr ciclist din Braşov a relatat faptul că preţul biletului pentru bicicleta lui a fost mai mare decât preţul cursei lui. Într-o postare pe Facebook, Maximilian Munteanu spune că a mers la un concurs de ciclism la Sibiu, biletul lui de la Braşov până acolo a fost 44,20 de lei, iar cel al bicicletei, plătit în tren, 45 de lei.

Publicitate

Chiar în timpul cursei tânărul a redactat o scrisoare deschisă ministrului Tineretului și Sportului, Eduard Novak, ştiind că şi el este un mare ciclist al României.

Maximilian Munteanu spune că nu este prima dată când i se întâmplă aşa ceva şi că a avut experienţe şi mai triste. Asta pentru că în vară, pe o călătorie până la Sighişoara a plătit 11 lei, iar pentru bicicletă 60 de lei.

„Bună ziua, stimate Ministru al Tineretului și Sportului, Novak Carol Eduard!

Publicitate

Vă scriu această scrisoare deschisă cu o sugestie de pe urma căreia ar putea beneficia toți cicliștii din România: să NORMALIZĂM accesul bicicliștilor pe trenurile CFR!

Momentan situația este aberantă, restrictivă din punct de vedere financiar și logistic, sunt sigur că o cunoașteți la fel de bine ca și noi, cicliștii de rând. Prețurile sunt stupid de mari, iar locurile unde să-ți poți lăsa bicicleta pur și simplu nu există. Practic, plătești o sumă deloc mică de bani pentru… nimic!

Chiar în clipa în care vă scriu, mă deplasez între Brașov și Sibiu pentru a ajunge la o competiție de ciclism pentru amatori. Am plătit 44.20 de lei pentru biletul meu și 45 de lei pentru bicicletă. Mi s-au calculat paușal 15 kg/bicicletă și 3 lei/kg pentru această încadrare de distanță și așa am ajuns la magicul 45. Nici nu are rost să explic că bicicleta mea nu are 15 kg. Astă-vară, când veneam de la Sighișoara, a fost și mai distractiv: am dat vreo 11 lei pe biletul meu și vreo 60 de lei pentru bicicletă. Asta în contextul în care, pe lângă mine, erau diverși cetățeni cu obiecte voluminoase care treceau drept ”bagaj de mână”. Bine, trebuie să admit că în anumite situații, o găină matură poate trece drept poșetă ”clutch”, ca de exemplu la Budila Fashion Week!

Lăsând gluma deoparte, aceasta este o propunere cât se poate de serioasă! Sunteți un tip deschis, mulți cicliști se bucură că este unul ”de-al nostru” la cârma acestui important minister și cu siguranță reușita unui asemenea demers v-ar aduce o mare popularitate printre toți cei care pedalează. Știu cât de important vă este sportul de masă. Am lecturat atent programul echipei dumneavoastră din ultimele alegeri de la

Federaţia Română de Ciclism și am observat acolo proiecte infinit mai complicate decât acesta. Normalizarea accesului la trenurile CFR ar fi un lucru destul de simplu și care poate produce un impact semnificativ în special în rândurile tinerilor. Gândiți-vă doar la copiii care s-ar putea deplasa mai ușor și civilizat la anumite competiții! Poate că este un viitor campion printr-un sat uitat de lume și asta poate fi șansa lui!

Publicitate

Nu cred că trebuie să menționez că CFR este o companie de stat subvenționată masiv, adică plătită tot de noi, cetățenii. Dar am speranțe, fiindcă, din câte îmi dau seama, și actualul Ministru al Transporturilor,Cătălin Drulă, este și el un tip deschis și hotărât, care cu siguranță nu s-ar împotrivi unui asemenea demers de normalizare. Fiindcă, pe scurt, asta ne dorim, domnule ministru Eduard Novak: NORMALITATE!

Vă mulțumesc anticipat în numele tuturor cicliștilor din România!

Cu deosebită considerație, Maximilian Munteanu.”. a transmis tânărul în scrisoarea deschisă adresată ministrului Tineretului și Sportului, Eduard Novak.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

De Interes