Connect with us
Publicitate

Economic

Costul chiriilor din Brașov a crescut cu 25% în doar un an. Cum au evoluat prețurile în alte orașe mari din România

Publicat

pe

Prețurile solicitate pentru chirii au crescut în luna mai, în medie, cu 16% comparativ cu anul trecut, însă comparativ cu luna aprilie, în cele mai multe orașe din țară prețurile au rămas constante sau chiar au scăzut ușor, fiind doar câteva excepții de creștere pe anumite segmente de locuințe, anunță economedia.ro.

Interesul pentru chirii a fost pe un trend ascendent în luna mai, în comparație cu luna anterioară. Românii au vizualizat cu 14% mai multe pagini cu anunțuri imobiliare și au făcut cu 3% mai multe contactări comparativ cu luna aprilie (contactările sunt interacțiunile între chiriași și cei care publică anunțuri de închiriere pe platformă). De asemenea, față de aceeași perioadă a anului trecut, interesul pentru chirii a fost mai ridicat în acest an – datele arată că au fost vizionate cu 11% mai multe pagini cu anunțuri imobiliare și că au fost realizate cu 9% mai multe contactări.

Iată evoluția chiriilor în marile orașe:

La Brașov, prețurile medii solicitate au rămas la același nivel ca luna anterioară pentru toate tipurile de apartamente, însă, comparativ cu aceeași lună a anului trecut, prețurile de închiriere au crescut, în medie, cu 25%.

Publicitate

În Cluj-Napoca, prețurile medii solicitate în luna mai au rămas constante cu cele din luna anterioară, însă putem observa o creștere de 12% față de aceeași perioadă a anului trecut.

În Iași, prețurile medii solicitate au rămas relativ similare față de luna anterioară pentru apartamentele de două și trei camere. În schimb, prețul mediu solicitat pentru garsoniere a scăzut cu 5%. Față de anul trecut, apartamentele în Iași au un preț de închiriere cu 12% mai ridicat, în medie.

În Constanța s-a observat o creștere a prețurilor medii de 8% la apartamentele cu trei camere și de 6% la garsoniere, în timp ce prețurile medii pentru apartamentele cu două camere au rămas constante.

Comparativ cu luna anterioară, în Timișoara prețurile medii solicitate pentru închiriere au rămas relativ similare. Totuși, față de anul trecut, prețurile solicitate au crescut, în medie, cu 10% la garsoniere, 11% la apartamentele cu trei camere și cu 12% la apartamentele cu două camere.

La Oradea, prețurile medii solicitate au crescut cu 6% la apartamentele cu două camere și cu 7% la garsoniere. În același timp, prețurile medii pentru apartamentele cu trei camere au scăzut cu 3%. Față de anul trecut, în Oradea prețul mediu solicitat de închiriere este cu 27% mai ridicat.

Prețurile cerute pentru închirierea locuințelor în Craiova au crescut cu 6% în cazul apartamentelor cu două camere, dar au scăzut cu 3% în categoria de garsoniere.

În București, în luna mai, cea mai mare creștere a prețurilor medii solicitate se observă la apartamentele cu două camere, care au crescut cu 10% în sectorul 2 și cu 12% în sectorul 6. În sectorul 5 s-a observat o ușoară creștere (2%), în timp ce în celelalte sectoare din București prețurile medii solicitate au rămas la același nivel ca în luna anterioară. Astfel, prețurile medii ale apartamentelor cu două camere s-au încadrat între 420 de euro (sectorul 4) și 600 de euro (sectorul 1).

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes