Connect with us
Publicitate

Administrație

Costul autostrăzii A13 Brașov – Bacău, estimat la 2,2 miliarde de euro. CNAIR: Studiul de Fezabilitate și Proiectul Tehnic de Execuție se află în curs de finalizare

Publicat

pe

Obiectivul de investiții „Elaborare Studiu de Fezabilitate și Proiect Tehnic de Execuție pentru Autostrada Brașov-Bacău” a fost câștigat de Asocierea Search Corporation SRL – Primacons Group SRL in luna martie a anului 2020. Contractul valorează aproximativ 5 milioane de euro ( 20.093.359,86 lei fără TVA ) iar termenul de finalizare este 10.01.2023 (30 de luni de la data de începere).

In acest moment, conform unei adrese transmise de CNAIR catre bacau.net, proiectul se afla in curs de finalizare, respectiv in etapa a doua a analizei multicriteriale:

„Obiectivul de investiții „Elaborare Studiu de Fezabilitate și Proiect Tehnic de Execuție pentru Autostrada Brașov-Bacau”, se află în curs de finalizare, respectiv în etapa a două a Analizei Multicriteriale în cadrul căreia se studiază variantele de traseu cu cel mai bun punctaj rezultate în urma finalizării primei etape.

Astfel, în urma evaluării rezultatelor obținute, se va selecta varianta de traseu care va fi supusă analizei de către experții Jaspers, respectiv CTE-CNAIR.” se arata intr-un răspuns transmis de CNAIR pentru Bacau.net

Publicitate

In luna iunie, au fost organizate ședințe comune la sediile Prefecturilor Brașov, Covasna și Bacău, împreună cu reprezentanți ai autorităților publice locale din raza viitorului proiect, pentru a se discuta din timp eventualele probleme/constrângeri pe care Prestatorul ar fi bine să le aibă în vedere în faza de proiectare pentru alegerea alternativei de traseu optime.

Autostrada Brasov – Bacău, cu o lungime estimata de 159.9 km, prezinta un cost estimat de 1845.5 mil. euro fara TVA (N.R aproximativ 2,2 miliarde de euro cu TVA)” a transmis Ministerul Transporturilor. Asta înseamnă un cost mediu de 11,5 milioane de euro / kilometru de autostrada, fără TVA.

Drulă:  A13 Brașov – Bacău va fi lansată la licitație pentru construcție în 2023

„Data estimată pentru lansarea procedurii de achiziție publică pentru execuție lucrări este trimestrul II 2023”, se arată într-un răspuns al ministrului Transporturilor Cătălin Drulă la o întrebare a deputatului PLUS Cristian Paul Ichim despre stadiul autostrăzii A13 Brașov – Bacău.

Șeful Transporturilor a precizat că în prezent Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) are în implementare contractul pentru „Elaborare Studiu de Fezabilitate și Proiect Tehnic de Execuție pentru Autostrada Brașov – Bacău”. „Data de începere a contractului de servicii pentru acest obiectiv a fost 10.07.2020, iar termenul de finalizare a contractului este 10.01.2023 (30 de luni de la data de începere)”, a explicat ministrul Transporturilor citat de Economica.net.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes