Connect with us
Publicitate

Social

Costescu (CFR Călători): Un tren InterCity Braşov-București cu o singură oprire în Predeal va fi introdus în noul Mers al Trenurilor. Călătoria se scurtează cu aproape 10 minute

Publicat

pe

CFR Călători va opera din 12 decembrie un tren care va ajunge din București în Brașov în 2 ore și 12 minute, după ce va mai opri doar în Predeal, potrivit unui proiect de Mers al Trenurilor. Spre comparație, cel mai rapid tren ajunge acum din Capitală în orașul de la munte în 2 ore și 21 de minute (IR 346 București – Curtici).

Publicitate

Trenurile Constanța – București Nord – Brașov (1686, 1686-1) și Brașov – București Nord – Constanța (1688, 1688-1) vor fi introduse în ultima lună a anului, potrivit unui proiect privind Mersul Trenurilor 2020-2021, apărut pe forumul Asociației Pro Infrastructură.

Trenul care pleacă din Brașov la 7 dimineața, oprește două minute în Predeal și staționează 14 minute în Gara de Nord București, ajunge în Constanța la 11.25.

În sens invers, trenul care pleacă din Constanța la 17:00 ajunge în București la 19:00, unde staționează 15 minute după care pleacă spre Brașov, unde ajunge la 21.27.

Publicitate

Directorul general al CFR Călători, Dan Costescu, a declarat anterior pentru Agerpres că cererea companiei pentru punerea în circulaţie a unui tren InterCity pe ruta Braşov-Constanţa, cu trecere prin Bucureşti, se află încă în aşteptare pentru aprobare la CFR SA, însă această garnitură va intra în circulaţie cel mai târziu odată cu noul Mers al Trenurilor, în 12 decembrie. 

Şeful CFR Călători a explicat că a dorit să introducă mai devreme acest tren în circulaţie pentru „tatonări comerciale”, pentru a face nişte calcule de rentabilitate. Preţurile pentru acest InterCity urmează să fie la nivel de InterRegio, tocmai pentru promovare, potrivit lui Dan Costescu.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes