Connect with us
Publicitate

Eveniment

Corupţie în Poliţia Braşov! Percheziţii la Serviciul de Permise şi la două sedii de Poliţie din Braşov. Oamenii legii luau bani pentru a nu-şi face treaba şi pentru a ajuta oamenii să ia permisul auto mai uşor

Publicat

pe

Un polițist de la Politia Poiana Brașov a fost reţinut pentru abuz în serviciu. În cursul zilei de astăzi, 26 martie, organele de cercetare penală ale poliției judiciare din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Covasna, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, efectuează 20 de percheziții domiciliare pe raza municipiul Brașov, stațiunii Poiana Brașov, orașului Râșnov, localităților Moieciu, Dumbrăvița, Hărman și Hălchiu, toate din județul Brașov.

Publicitate

Dintre acestea, trei sunt la sediile unor instituții publice, respectiv la sediul Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Brașov și la sediile a două structuri de poliție din cadrul IPJ Brașov. Cu această ocazie, se vor pune în executare un număr de 16 mandate de aducere la sediul unității de parchet a persoanelor implicate.

Activitățile procedurale se desfășoară într-un dosar penal în care se efectuează cercetări privind săvârșirea, de către funcționari MAI din cadrul IPJ Brașov și a Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Brașov, a unor infracțiuni de corupție și asimilate, favorizarea făptuitorului și instigare la conducerea unui unui vehicul fără permis de conducere.

Lucrătorii de poliție judiciară din cadrul Serviciului Judeţean Anticorupţe Covasna au fost delegați să efectueze activități de urmărire penală cu privire la faptul că, în perioada septembrie 2022 – martie 2023, lucrători MAI din instituțiile anterior menționate ar fi pretins și primit, de la diverse persoane, sume de bani, bunuri și alte valori, pentru nu-și îndeplini atribuţiile de serviciu ori pentru a le îndeplini necorespunzător.

Publicitate

Astfel, există date conform cărora polițiști rutieri ar fi primit, în anumite situații, diverse foloase pentru a nu aplica măsurile legale în cazul constatării unor încălcări ale regulilor de circulație pe drumurile publice. De asemenea, unul dintre polițiști ar fi instigat un conducător auto, căruia îi reținuse permisul, la conducerea pe drumurile publice a unui autoturism, iar în altă situație, prin activitățile întreprinse, polițistul ar fi favorizat o persoană aflată într-o procedură judiciară prin îngreunarea cercetărilor.

Totodată, cercetările vizează și fapte ale unor lucrători din cadrul Serviciului Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Brașov care, în schimbul unor foloase, ar fi favorizat candidații la obținerea permisului de conducere ori ar fi programat, preferențial, diverse persoane fie pentru susținerea examenului, fie pentru înmatriculare sau preschimbarea permisului.

Activitatea se desfășoară cu sprijinul lucrătorilor din serviciile anticorupție din județele Alba, Argeș, Bacău, Buzău, Brașov, Cluj, Dâmbovița, Hunedoara, Harghita, Mureș, Prahova, Sibiu, Vrancea, precum și al Grupării de Jandarmi Mobile „Burebista” Brașov.

În cauză s-a beneficiat de sprijinul de specialitate al Structurii centrale a Direcției Generale Anticorupție și de cel al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Precizăm că aceste activități sunt reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului și nu pot în nicio situație să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Apostolescu Cezar

    26 martie, 2023 at 5:13 pm

    Nu-I da nimeni afară ? Capii politiei sunt complici !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes