Connect with us
Publicitate

Eveniment

Corupţie în Poliţia Braşov. Percheziţi la 6 oameni ai legii şi două sedii de Poliţie

Publicat

pe

Sunt percheziții de amploare la locuințele unor polițiști din cadrul IPJ Brașov, dar și la sediul unei subunități de poliție. Agenți din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Covasna, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, efectuează un număr de 18 percheziții și pun în executare 13 mandate de aducere a persoanelor implicate, la sediul organului de urmărire penală.

Șase lucrători MAI, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov sunt cercetați pentru infracțiuni de corupție și asimilate, respectiv luare de mită, dare de mită, trafic de influență, abuz în serviciu și fals intelectual.

„Lucrătorii de poliție judiciară din cadrul SJA Covasna au fost delegați să efectueze activități de urmărire penală cu privire la faptul că, în perioada decembrie 2021 – ianuarie 2023, cei șase lucrători MAI ar fi pretins și primit, de la diverse persoane, sume de bani, bunuri și alte valori, pentru nu-și îndeplini atribuţiile de serviciu, respectiv pentru a nu aplica măsuri contravenționale la regimul circulației rutiere”, au declarat reprezentanții DGA.

Activitatea se desfășoară cu sprijinul lucrătorilor din serviciile anticorupție din județele Argeș, Buzău, Brașov, Dâmbovița, Harghita, Sibiu, Prahova, precum și al Grupării de Jandarmi Mobile „Burebista” Brașov. În cauză s-a beneficiat de sprijinul de cadrul Structurii centrale a DGA și de cel al DOS Brașov – BOS Covasna, din cadrul IGPR.

Publicitate

Surse din anchetă spun că percheziţiile sunt la sediul poliţiei din Codlea şi la cel din Ghimbav.

„În acest moment pot doar să vă confirm faptul ca azi se fac 15 percheziţii, inclusiv la sediul unei institutii publice. Cercetările se efetuează într-un dosar înregistrat în anul 2021 şi îi vizează pe 6 politişti rutieri, dintre care 5 fac parte din cadrul Politiei Codlea şi unul din cadrul Politiei Ghimbav. Faptele pentru care se fac cercetări sunt infracţiunile de luare de mită, dare de mită şi abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit: O parte din percheziţii sunt în curs şi la sediul parchetului au fost aduse o parte dintre persoanele cercetate, dar urmează să fie aduse toate la finalul perchezitiilor.”, a transmis Adrian Radu, prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes