Connect with us
Publicitate

Sport

Corona trăieşte. Consiliul Local a votat împotriva desfiinţării secţiei de fotbal seniori

Publicat

pe

Astăzi, primarul Allen Coliban a convocat o şedinţă de îndată a Consiliului Local, principalul subiect de pe ordinea de zi fiind desfiinţarea secţiei de fotbal seniori a clubului Corona. După ce ieri s-au iscat mai multe controverse, astăzi s-a trecut la vot.

Publicitate

Încă de ieri, de la prânz, viceprimarul Sebastian Rusu a anunţat că PNL va vota împotriva desfiinţării. Primarul, Allen Coliban, a anunţat aseară ca va cere desfiinţarea imediată. În această dimineaţă şi consilierii locali PSD și-au exprimat opțiunea public, aceștia au anunţat că vor vota împotriva desfiinţări.

Votarea a început după ce câţiva iubitori ai fotbalului au încercat să îşi susţină opțiunile. Primul a vorbit Marian Ivan, fost jucător al FC Braşov. „Reprezint aici opțiunile tuturor, sau a marii majorității a colegilor mei, foști mari jucători ai acestei echipe. Cred că toți ne dorim ca în cel mai scurt timp să fie reînființat FC Brașov, echipa iubită de toți brașovenii. Cel mai scurt drum pentru a înființat FC Brașov este să nu desființăm vreo echipă, mai ales că cele două echipe ale noastre SR Brașov și Corona Brașov, sunt în primele trei locuri. Una pe locul întâi, una pe locul trei în Liga a III a din România. Cred că este loc pentru ambele echipe în momentul de față până la vară, urmând ca la vară să începem campionatul, să vedem care echipă poate face pasul spre liga a doua”, a transmis Marian Ivan.

„Suporterii nu doresc să facă niciun fel de asociere cu echipa Corona Brașov, Dacă veți decide să continuați cu Corona Brașov suporterii vor continua și ei pe măsura puterilor. Ne-am asumat patru ani și patru campionate, vom mai juca un campionat.”, a transmis Dinu Ţurcanu, reprezentant al Ligii Suporterilor Stegari.

Publicitate

„După aceste dicuţii au luat cuvântul autorităţile. Dacă decizia o luăm acum, economisim aproape trei milioane de lei din buget.Am şi un argument fotbalistic, acest club nu poate să urce mai sus de liga a doua… Avem o echipă pe locul 1, Corona, unde se plătesc salarii de aproximativ 1.000 de euro dar joacă 0 minute. Avem un lot de 26 de jucători din care doar 12 joacă mai mult de jumătate din minutele din turul de campionat.”, a transmis Allen Coliban.

„Nu dorim ca acest proiect fotbalistic să fie susținut integral din banii publici. Aici trebuie să vină sponsori, trebuie să vină banii din transmisiunile TV, orice altă sursă de finanțare care poate să fie suplimentară. Nu cred că există orașe mari în România fără să aibă o echipă de fotbal. Haideți ca acest spirit să meargă către FC Brașov. Haideți ca suporterii și fotbaliștii cluburilor de fotbal din Brașov să își dea mâna și să meargă spre acest proiect fotbalistic unic.”, a spus Sebastian Rusu, viceprimarul Braşovului.

După îndelungi discuţii, s-a votat. Deznodământul a fost favorabil clubului şi al consilierilor PNL şi PSD. 15 voturi au fost pentru menţinerea secţiei, voturi oferite de PNL şi PSD. Doar 12 voturi pentru desfiinţare, din partea USR.

Este prima mare înfrângere a primarului Allen Coliban, care nu a reuşit să îşi impună punctul de vedere în Consiliul Local.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes