Connect with us
Publicitate

Sport

Corona Brașov – învinsă de Mariana Tîrcă la Curtea de Apel Brașov

Publicat

pe

Publicitate

Ieri, 7 martie, antrenoarea Mariana Tîrcă a înregistrat o victorie importantă în procesul intentat Clubului Sportiv Municipal Corona în 2021. Prin acțiunea în instanță reclamanta a solicitat mai multe sume (drepturi salariale restante, despăgubiri, daune morale, cheltuieli de judecată) ca urmare a modului cum clubul municipalității a găsit de cuviință să-i rezilieze contractul de activitate sportivă, după scandalul de doping în care echipa de handbal senioare a fost implicată la sfârșitul anului 2019. La acel moment, marea handbalistă a Brașovului ocupa postul de director tehnic.

Reprezentată de avocatul bucureștean Paul Mincu, un cunoscut într-ale litigiilor în sport, Mariana Tîrcă a inițiat procesul în luna mai 2021 la Tribunalul Brașov, organism care și-a declinat competența către Judecătorie. Intimata a cerut drepturi financiare restante, daune materiale, daune morale, precum și plata cheltuielilor de judecată. Adunate, toate acestea ajungeau la 200.000 euro.

Iar la 24 iunie 2022, în Dosarul nr. 2345/ 62/ 2021, Judecătoria Brașov i-a admis în parte multe din cele solicitate: „Admite în parte cererea de chemare în judecată formulată de reclamanta Mariana Tîrcă, în contradictoriu cu pârâtul Clubul Sportiv Municipal Corona Brașov. Obligă pârâtul la plata către reclamantă a sumei de 44.149 lei reprezentând drepturi financiare derivate din Contractul de Activitate Sportivă nr. 67/27.06.2019. Obligă pârâtul la plata sumei de 131.333 lei cu titlu de despăgubiri pentru rezilierea nelegală a Contractului de Activitate Sportivă nr. 67/27.06.2019. Obligă pârâtul la plata către reclamantă a sumei de 50.000 lei cu titlu de daune morale. Obligă pârâtul la plata către reclamantă a cheltuielilor de judecată parțiale în cuantum de 11.814,96 lei”.

Așadar, din 200.000 euro cât solicitase, instanța a fost de acord cu aproximativ 50.000 euro.

Publicitate

Clubul Corona și-a exercitat dreptul de a face apel, la instanța superioară. Fără succes însă, pentru că în ședința de ieri, în Dosarul nr. 519/ 64/ 2021, Curtea de Apel Brașov a respins recursul declarat de recurentul pârât Clubul Sportiv Municipal Corona Brașov și a menținut decizia Judecătoriei. Sentința este definitivă, iar gruparea Corona e bună de plată!

 

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes