Connect with us
Publicitate

Social

Copilul din Sfântu Gheorghe care a fost atacat de câinii unui vecin este în continuare la spital, în stare gravă. Medicii spun că va mai rămâne internat o perioadă

Publicat

pe

Coșmarul băiatului de 10 ani din Sfântu Gheorghe, care a fost atacat de câinii unui vecin, este departe de a se fi încheiat. Copilul încă nu se poate întoarce acasă la mama și fratele lui pentru că rănile de pe tot corpul încă nu i s-au vindecat.

Puștiul este internat la Spitalul de Copii din Brașov, acolo unde medicii au reușit să îl stabilizeze și să îi închidă o parte dintre răni, însă pentru el vor urma multe luni de recuperare fizică și psihică. Până acum, băiatul a trecut prin nu mai puțin de 12 intervenții chirurgicale de reconstrucție a țesuturilor lipsă, iar doctorii cred ca va mai fi nevoie și de alte operații. În plus, micuțul face consiliere psihologică și învață să meargă singur, din nou, anunță weradio.ro.

Aron are multe intervenții chirurgicale, în jur de 12, dar au fost între ele și pansamente cu anestezie generală, fiind multe plăgi. Evoluția este bună. Vineri i-am desfăcut toate pansamentele și a făcut baie. Are mai multe zone cu transplant de piele, toate sunt integrate, dar încă mai durează până la vindecare. Epitelizarea durează cam 30 de zile. A făcut consiliere psihologică de la internare și încă mai face. De câteva zile face kinetoterapie la pat (pasiv), încă nu are putere să meargă singur, dar merge ajutat. Sperăm că în 3 săptămâni să poată merge singur și toate plăgile să fie închise și vindecate. O să începem săptămâna viitoare și terapia cicatricilor, pe care o să o continue și acasă până la 1 an. Alte intervenții chirurgicale mari nu mai avem planificate, doar dacă e nevoie de corecție în timpul cicatrizării”, a declarat Marcel Albean, medic primar chirurgie plastică și reconstructivă în cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii din Brașov, pentru weradio.ro.

Pe 15 februarie, copilul de 10 ani a fost atacat cu sălbăticie de câinii unui vecin, chiar în timp ce puștiul se întorcea de la școală. Stăpânul patrupedelor este cercetat sub control judiciar și este acuzat de neluarea măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane. În loc să ducă victima la spital, imediat după atac, individul l-a luat pe copil în casă, i-a făcut duș cu apă caldă, apoi l-a învelit într-o pătură și i-a făcut ceai ca să îl liniștească.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes