Connect with us
Publicitate

Eveniment

Copil de 8 ani atacat de urs la Ghelinţa, în Covasna

Publicat

pe

Un copil în vârstă de 8 ani a fost rănit de un urs marți dimineața, în jurul orei 10:00, pe o stradă din centrul satului Ghelința.

Publicitate

Potrivit autorităților, copilul a fost transportat la Spitalul din Târgu Secuiesc și ar fi în afara oricărui pericol.

Directorul Agenției pentru Protecția Mediului (APM) Covasna, Gheorghe Neagu, spune că băiatul în vârstă de 8 ani s-a întâlnit cu ursul aproape de centrul satului, transmite covasnamedia.ro.

Informația a fost confirmată și de primarul din Ghelința, Ilyés Botond János. Acesta spune că în prezent, mai mult decât să alunge ursul spre pădure, autoritățile nu au ce să facă.

Publicitate

„Este destul de grav, pentru că ursul a intrat în sat la ora 10:00, la capătul de jos al comunei, dinspre câmp, a traversat toată comuna, inclusiv prin fața primăriei, a grădiniței, școlii și prin mijlocul satului, la o uliță s-a întâlnit cu copilul pe care l-a atacat. Copilul nu este grav, puțin rănit, dar s-a speriat foarte tare. (…) Am alungat ursul din comună, dar prea mult nu avem ce să facem pentru că și pe câmp și în pădure sunt mulți urși, prea mulți. Nu avem ce să facem. (…) Sperăm să nu revină. Încercăm să protejăm cumva locuitorii, dar nu avem nimic la mână. Am anunțat jandarmii, care au dat cu petarde, au intervenit, mai departe nu avem ce să facem. (…) Tot satul e speriat, dar nu avem să facem”, a declarat, pentru Observatorul de Covasna, primarul din Ghelința.

Acesta este al treilea caz de atac al ursului asupra omului în județul Covasna, după cel din Zagon și cel dintre Sfântu Gheorghe și Șugaș Băi.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes