Connect with us
Publicitate

Eveniment

Copil de 15 ani mort după o operaţie nereuşită la ochi

Publicat

pe

Un tânăr de 15 ani din Sfântu Gheorghe a murit la Spitalul de Copii din Braşov, unde a fost transportat de urgenţă de către SMURD, după ce fusese pregătit pentru a fi operat pentru afecțiuni la nivelul ochilor la o clinică de oftalmologie din Brașov.

Publicitate

Conform certificatului de deces, cauza morții o constituie un incident terapeutic. Din datele medicale şi declaraţiile părinţilor, există ipoteza lipsei de supraveghere medicală a unui pacient aflat sub anestezie şi căruia i s-a făcut rău, sufocându-se cu propria vomă.

De altfel, Spitalul de Copii Braşov, care a preluat cazul după ce pacientul a fost adus în comă de la clinica privată, menţionează pe certificatul de deces că este vorba clar de un incident terapeutic. Cauza decesului fiind insuficienţă cardio-respiratorie acută, provocată de o „bronhopneumonie de aspiraţie (incident terapeutic)”. Cazul impreună cu certificatul de deces au fost publicate de Ion Mânzală pe Facebook.

Biroul Investigații Criminale din Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Braşov a întocmit un dosar penal, cu scopul de a descoperi eventualii vinovați pentru decesul tânărului de 15 ani.

Publicitate

„La nivelul Poliției Municipiului Brașov – Biroul de Investigații Criminale s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări, in rem, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ” ucidere din culpă”, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov.”, transmite IPJ Braşov. 

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Robert Popa

    3 noiembrie, 2020 at 4:36 pm

    E foarte grav ce se întâmplă în multe spitale din țară. Și mult mai grav e că au de suferit oameni nevinovați, cum e cazul acestui copil despre care ați scris în articol. Unde sunt investițiile în sănătate? Și nu doar la nivel salarial, ci și al pregătirii cadrelor medicale, al aparaturii, al medicamentelor. Unde sunt imvestițiile în cercetarea medicală? Câtă vreme se va continua așa, cei care pot schimba ceva dar nu o fac, ci doar se plâng, astfel de situații din păcate se vor mai repeta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes