Connect with us
Publicitate

Social

Copiii din județul nostru se pot iniția în tainele programării de acasă, la Târgul Online de Știință și Tehnologie pentru Copii

Publicat

pe

Publicitate

CODE Kids FEST 2020 – Târgul Județean de Știință și Tehnologie pentru copii, va avea loc, anul acesta, în data de 5 Noiembrie, între orele 13:00-15:00, în format online, pe platforma hopin.to, anunță Radio România Brașov FM.

Evenimentul este organizat de Biblioteca Județeană ”George Barițiu” Brașov, în parteneriat cu Fundația Progress București și Asociația Simplon România.

„2020 este anul provocărilor, iar situațiile întâlnite ne-au demonstrat că activitățile pe care le derulăm la bibliotecă, și nu numai, depind într-o proporție uriașă de tehnologia avansată. Acest lucru nu ne-a oprit, ci ne-a dat curajul să trecem peste obstacole, să ne adaptăm și să continuăm să #rescriemviitorulcopiilor”, se precizează într-un comunicat al Bibliotecii Județene “George Barițiu” din Brașov.

Pentru a încuraja iubitorii de tehnologie și experimente ȘTIM (Știință, Tehnologie, Inginerie, Matematică), pentru a crește gradul de educație și pentru a contribui la dezvoltarea competențelor digitale ale copiilor din mediul rural și urban mic, orgaqnizatorii au pregătit un nou format de eveniment: CODE Kids FEST 2020 – Târg Online de Știință și Tehnologie pentru Copii. 

Publicitate

Vor putea fi văzute proiecte din sfera științei și a tehnologiei, create de copii cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani din cluburile de programare Code Kids din bibliotecile publice din județul Brașov (Dumbrăvița, Mândra, Racoș și Râșnov), la standurile virtuale din zona EXPO a târgului.

Acest eveniment se desfășoară în cadrul proiectului ”CODE Kids – Copiii fac coding în bibliotecile publice”, la care participă 19 județe din România.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes