Connect with us
Publicitate

Cultural

Copiii din Brașov vor putea vedea jocurile copilăriei părinților lor. O expoziție specială este pregătită de 1 iunie, la Muzeul Amintirilor din Comunism

Publicat

pe

Elasticul, șotronul, Baba Oarba sau jocul „Nu te supăra, frate!” sunt doar o parte dintre bucuriile copiilor care au trăit în perioada comunistă, dar și în anii de după căderea regimului Ceaușescu. Puștii din generația de astăzi au ocazia să afle cum a fost copilăria părinților lor într-o expoziție specială pregătită la Muzeul Amintirilor din Comunism, din Brașov.

Publicitate

De 1 iunie, cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, micii vizitatori care vor trece pragul instituției de cultură vor putea admira jucăriile pe care părinții lor le-au adorat în perioada copilăriei. În plus, administratorii muzeului au pregătit și o serie de activități specifice acelei perioade.

„Cei mici vor putea confecționa o jucărie așa cum făceau și părinții lor, se vor juca cele mai cunoscute jocuri de societate și cele mai antrenante jocuri de exterior, vor descoperi diafilmele și desenele pe care părinții lor le adorau, vor asculta povesti la pick-up și vor putea gusta sandvișul școlarului, pe care cei mari îl aveau la pachet când se duceau la scoală. Adulții sunt invitați și ei să ia parte la distracție alături de copii, să joace din nou Frunza sau Nu te supăra, frate, să împartă o savarină ca pe vremuri, dar și să facă o vizită muzeului și să revadă obiecte dragi sau să își aducă aminte cum era amenajată camera lor în anii comunismului, să răsfoiască Abecedarul sau cărțile pe care fiecare le-a avut în copilărie”, au anunțat reprezentanții muzeului.

Programul special de 1 iunie va începe la ora 10.00 și se va încheia la 18.00. Vizitatorii vor putea lua parte la următoarele activități:

Publicitate
  • Ateliere de confecționat păpuși: Cum oferta de jucării era foarte limitată, părinții și copiii trebuiau să dea dovadă de multă ingeniozitate și să își facă propriile jucării. Hai și tu să îți testezi creativitatea și să realizezi o păpușă frumoasă din lucruri banale: bețe, cârpe sau frunze.
  • Ateliere de colorat. Desenează și colorează eroii preferați din revistele care ți-au marcat copilăria. Mai ții minte ce culori are Pif ?
  • Jocuri ale copilăriei: Pe când nu aveam decât 10 minute de desene animate, petreceam ore întregi cu jocuri de societate. Cele mai distractive jocuri de masă te așteaptă să le încerci: „Piticot“, „Șapte Scări“, „Marocco“, „Nu te supăra, frate!“ și multe altele
  • Sala media se deschide pentru copii, cu cele mai apreciate desene animate ale perioadei, cu diafilme, diapozitive și poveștile la pick-up pe care le ascultau părinții de sute de ori. S-ar putea să descoperi că încă le știu pe de rost
  • Jocuri de exterior: Provoacă-ți părinții să joace cu tine toate jocurile pe care le iubeau: „De-a prinselea“, „Elasticul“, „Baba-Oarba“, „Coarda“, „Melcul“, „Păsărică mută-ți cuibul“ sau să deseneze pe asfalt și să vă întreceți la „Șotron“ sau la „X și 0“
  • Încearcă gustul copilăriei în comunism la cafeneaua muzeului. Vezi cum era Brifcorul pe care îl beau toți copiii, încearcă o savarină sau o amandină și descoperă sandvișurile celebre în comunism.

Expoziția temporară a jucăriilor din comunism va putea fi admirată toată luna iunie, în cafeneaua muzeului. Prețul unui bilet de intrare este de 25 de lei pentru copii și 35 de lei pentru adulți.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

De Interes