Connect with us
Publicitate

Administrație

Copiii din Braşov vor avea o nouă grădiniţă! A fost semnat contractul de proiectare și lucrări pentru unitatea de învăţământ din cartierul Astra

Publicat

pe

Publicitate

Primăria Brașov continuă programul dedicat infrastructurii preșcolare, care include construirea a 8 grădinițe și 5 creșe, în special în zonele cu dezvoltare urbană accelerată. Municipalitatea a semnat contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor pentru o nouă grădiniță  în cartierul Astra, pe str. Carpaților, pe un teren donat de un dezvoltator imobiliar.

Lucrările de proiectare și execuție vor fi realizate de asocierea formată de: Hachi Invest SRL – lider, Stadi Design SRL – terț, Danina Star STL – ofertant și Tevag Instal – subcontractant, valoarea contractului fiind de 5.935.000,00 lei, fără TVA.

Conform contractului, această asociere are la dispoziție 4 luni pentru realizarea lucrărilor de proiectare și alte 12 luni pentru execuție.

Este prima grădiniță pe care municipalitatea o construiește în cartier după 1989 și cel de al cincilea proiect de grădiniță demarat la nivelul municipiului în ultimii ani, în cadrul programului dedicat infrastructurii preșcolare.

Publicitate

„Brașovul continuă investițiile în creșterea calității învățământului prin asigurarea unei infrastructuri școlare adaptată nevoilor comunității. Astăzi am semnat contractul pentru construirea grădiniței de pe str. Carpaților. Este prima grădiniță pe care administrația publică o construiește în acest cartier, după 1989. Constructorul are la dispoziție 16 luni să pregătească toată documentația necesară și să finalizeze construcția. Este cel de al cincilea proiect de grădiniță pe care primăria îl derulează. Deja avem copii la grădinița din Tractorul, la cea din Noua se lucrează, iar la celelalte două, de pe str. Ioan Socec și din Avantgarden- Bartolomeu, suntem în faza de proiectare,  după care vor începe lucrările. Cea de a șasea grădiniță este cea de pe str. Tudor Arghezi, unde vom lansa, în curând, achiziția pentru serviciile de proiectare. Derulăm cel mai amplu program din România de construire de infrastructură dedicată educației preșcolare,  cu 8 grădinițe și 5 creșe”, a declarat primarul Allen Coliban.

Investiția constă în construirea unei grădinițe cu program prelungit, cu o capacitate de 92 de locuri.

Din punct de vedere structural, investiția este compusă din:

  • corp de clădire pe trei niveluri: demisol, parter și etaj;
  • 6 săli de grupă, la nivelul parterului și al etajului. Fiecare grupă va avea 15 – 16 copii, cu vârsta cuprinsă între 3 și 6 ani.
  • spațiu pentru luat masa;
  • loc de joacă;
  • teren pentru activități sportive;
  • grădină de flori;
  • spații verzi și alei pietonale.

Până în acest moment au fost finalizate lucrările și a fost deschisă grădinița de pe str. Ioan Popasu, am început lucrările la cea din Noua, au fost semnate contractele pentru proiectare și execuție la grădinițele din Tractorul, str. Ioan Socec, și Bartolomeu-Avantgarden, str. Pelicanului, ambele fiind în etapa de proiectare, iar cea de pe str. Tudor Arghezi este în faza de lansare a procedurii de achiziție pentru servicii de proiectare.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes