Connect with us
Publicitate

Eveniment

Copii puși să cerșească, la marginea drumului, chiar de propriii părinți. O femeie din Braşov şi soţul ei au fost reţinunţi

Publicat

pe

Patru persoane sunt cercetate pentru comiterea infracţiunii de ”exploatarea cerşetoriei” după ce ar fi determinat mai mulţi copii şi persoane cu dizabilităţi să apeleze la mila publicului, folosindu-se ulterior de bunurile materiale primite.

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, poliţiştii din oraşul Nehoiu, cu sprijinul luptătorilor de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale, au pus în executare două mandate de percheziţie domiciliară în localitatea Siriu, într-un dosar penal întocmit sub aspectul comiterii infracţiunii de „exploatarea cerşetoriei”.

„Din cercetări a reieşit că, de la începutul anului în curs, patru persoane, cu vârste cuprinse între 33 şi 55 de ani, din Buzău şi Braşov, ar fi determinat mai mulţi minori şi persoane cu dizabilităţi psihice, cu vârste cuprinse între 9 şi 24 de ani să apeleze în mod repetat la mila publicului pentru a cere foloase materiale, pe care aceştia şi le-ar fi însuşit. În baza materialului probator administrat, poliţiştii au dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore în cazul unui bărbat de 33 de ani, din Buzău şi al unei femei de 38 de ani, din Braşov”, informează IPJ Buzău.

Potrivit unor surse judiciare, cele patru persoane vizate de anchetă ar fi două perechi de concubini care şi-ar fi exploatat prin cerşetorie proprii copii şi nepoţi, şapte minori cu vârste între 9 şi 14 ani, respectiv o persoană cu dizabilităţi de 24 ani, într-o intersecţie semaforizată de pe drumul naţional DN 10.

Publicitate

„Persoanele urmează a fi prezentate parchetului pentru a dispune cu privire la măsura preventivă. La activităţi au participat şi reprezentanţi ai instituţiilor cu atribuţii în domeniul asistenţei sociale şi protecţiei copilului, în vederea dispunerii măsurilor legale, conform competenţelor”, a mai transmis sursa citată.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes