Connect with us
Publicitate

Eveniment

Control judiciar pentru un o persoană acuzată de evaziune fiscală în Braşov şi Prahova. Schimbase sediul firmei pentru a nu fi găsit

Publicat

pe

Într-un demers comun, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov și forțele de investigație ale Inspectoratului de Poliție Județean Brașov – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice au desfășurat, la data de 15 noiembrie 2023, trei percheziții domiciliare în județele Brașov (la o adresă) și Prahova (la două adrese).

Publicitate

Acțiunea penală vizează persoanele fără calitate specială:

  • S.E.L., o persoană fizică, cercetată în calitate de inculpat pentru evaziune fiscală conform art. 9, alin. 1, lit. f) din Legea 241/2005;
  • R.I. S.R.L., o persoană juridică, cercetată în calitate de inculpat pentru aceeași infracțiune de evaziune fiscală prevăzută de art. 9, alin. 1, lit. f) din aceeași lege.

În plus, se desfășoară o urmărire penală in rem pentru infracțiunea de evaziune fiscală conform art. 9, alin. 1, lit. b) și c) din Legea 241/2005.

Cauza a fost inițiată în urma unei sesizări depuse de Agenția Județeană a Finanțelor Publice Brașov, care a semnalat posibila comitere a infracțiunii prevăzute de art. 4 din Legea nr. 241/2005. Concret, R.I. S.R.L. și administratorul său, S.E.L., sunt acuzați că, în perioada iunie-septembrie 2020, s-au sustras unui control fiscal inopinat.

Publicitate

Investigațiile actuale relevă:

  • Administratorul S.E.L. a declarat sediul social al R.I. S.R.L. în Brașov, deși societatea nu funcționa efectiv la acea adresă;
  • Administratorul nu a actualizat intenționat datele privind sediul social și punctele de lucru ale firmei în evidențele autorităților, chiar dacă, în 2019, a vândut imobilul unde era declarat sediul social;
  • Scopul acestor acțiuni a fost evitarea verificărilor fiscale, în condițiile în care partenerii comerciali ai contribuabilului au confirmat relații comerciale semnificative, iar contribuabilul a raportat pierderi în perioada 2014-2022, având doar doi angajați, administratorul și soțul acestuia, începând cu iulie 2018.

În timpul perchezițiilor de la 15 noiembrie 2023, desfășurate la o adresă din județul Prahova, unde nu exista nici sediul social, nici punct de lucru al firmei, au fost găsite documentele contabile ale R.I. S.R.L. Acestea vor fi verificate pentru a determina prejudiciul adus bugetului de stat prin evaziunea fiscală conform art. 9, alin. 1, lit. b) și c) din Legea 241/2005.

Ca urmare a perchezițiilor, în aceeași zi, 15 noiembrie 2023, forțele de investigație din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice l-au reținut pe administratorul S.E.L. Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov a dispus, în data de 16 noiembrie 2023, măsura controlului judiciar pentru aceeași persoană, pe o perioadă de 60 de zile.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes