Connect with us
Publicitate

Eveniment

Controale în magazine, dar și la firmele care distribuie ulei alimentar. Ministrul Economiei spune că vor fi verificate firmele care au mărit nejustificat prețul uleiului

Publicat

pe

Florin Spătaru, ministrul Economiei a anunțat că de astăzi vor începe controale ample în magazine, supermarketuri, dar și la distribuitorii de ulei alimentar care ar fi mărit nejustificat prețurile în ultimele zile. Oficialul spune că atât Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului, cât și alte instituții ale statului vor controla firmele vizate.

Publicitate

„În ceea ce priveşte această criză a uleiului, am verificat cu ministrul Agriculturii, avem stocurile necesare, suficiente, şi atunci nu ar trebui să avem niciun fel de probleme privind aprovizionarea cu ulei. Şi vom intra săptămâna viitoare, încă de luni, să verificăm acele site-uri şi acei distribuitori, care au crescut preţul uleiului de trei ori. Vreau să liniştim populaţia, nu există niciun motiv de îngrijorare că nu vom avea stocuri de ulei şi n-ar trebui să reacţionăm la aceste mesaje şi triplări, dublări de preţuri, care nu au niciun fel de justificare economică. Vom face controale şi la supermarketuri dar şi la acele magazine on-line”, a declarat ministrul Economiei, Florin Spătaru, citat de agerpres.ro.

Responsabilii speră ca odată cu aceste controale, prețul litrului de ulei să revină la normal, iar românii să nu se mai bulucească în magazine pentru a-și face stocuri uriașe de ulei.

„Dacă vom interveni şi vom face aceste controale, mă aştept ca această cerere să fie reglementată corespunzător şi să nu trebuiască să ajungem în situaţia raţionalizării. Uitaţi-vă ce se întâmplă la staţiile de benzină! N-a trebuit să raţionalizăm. Când ne-am dus şi am intervenit, lucrurile au început să intre în normal şi nu mai avem cozi de zeci, sute de maşini. Vreau să vă asigur încă o dată de hotărârea Guvernului şi a premierului de a interveni decisiv pentru a nu destabiliza, pentru a nu crea această panică în populaţie”, a mai completat Florin Spătaru, pentru aceeași sursă.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes