Connect with us
Publicitate

Social

Controale ale polițiștilor din Brașov, pentru respectarea măsurilor anti-COVID. Ce restricții se aplică, în funcție de incidență

Publicitate

Publicat

pe

Peste 90 de societăți comerciale / persoane fizice autorizate, 1.700 locații și 170 de mijloace de transport au fost controlate de polițiștii din Brașov, în ultimele 24 de ore.

Publicitate

Polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov au desfășurat noi acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zone aglomerate, centre și societăți comerciale, piețe, terase, precum și în stațiile și mijloacele de transport în comun de pe raza județului Brașov.

Activitățile de verificare sunt adaptate permanent de către polițiștii brașoveni, în funcție de datele transmise de către Direcția de Sănătate Publică Brașov privind zonele unde există focare, în vederea limitării răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Astfel, ieri, 04 aprilie 2021, polițiștii brașoveni au verificat peste 1.700 de locaţii, 97 societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă și  aproximativ  170 mijloace de transport persoane.

Publicitate

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 178 de sancțiuni contravenționale, dintre acestea 143 fiind aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și 35  pentru  nerespectarea măsurilor de diminuare a impactului riscurilor,  valoarea totală a acestora fiind de 13.250 lei.

Totodată, polițiștii au verificat aproximativ 3.250 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantină.

„Pe parcursul desfășurărilor activităților, polițiștii brașoveni au intensificat activitățile informativ-preventive pentru conștientizarea cetățenilor cu privire la riscul la care se expun dacă nu sunt respectate măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică și au continuat activitățile de relaționare cu organizatorii de evenimente publice/private de pe raza de competență, în vederea transmiterii recomandărilor cu privire la respectarea măsurilor impuse pe timpul stării de alertă”, a declarat purtatorul de cuvant al IPJ Brasov, comisar Alina-Maria Ivan.

Restricții

Reamintim că, în toate localitățile se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 22.00 – 05.00.

De asemenea, în toate localitățile, unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 4 și mai mică sau egală cu 7,5/1.000 de locuitori, se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în intervalul orar 20.00 – 05.00.

În toate localitățile, unde incidența cumulată la 14 zile depășește 7,5/1.000 de locuitori, se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 20.00-05.00.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes