Connect with us
Publicitate

Eveniment

FOTO / Controale ale inspectorilor DSV în mai multe depozite frigorifice din Braşov, Bucureşti şi alte 4 judeţe. Peste o tonă de carne a fost confiscată

Publicat

pe

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a desfășurat o acțiune tematică de control la nivelul depozitelor frigorifice cu produse alimentare de origine animală din județele Arad, Bihor, Brașov, Iași, Prahova și Municipiul București.

Publicitate

La această acțiune au participat inspectori din cadrul Direcțiilor Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor din București, Arad, Bihor, Brașov, Iași, Prahova, coordonate de reprezentanți ai ANSVSA. Acțiunea a avut ca obiectiv prioritar verificarea respectării normelor sanitare veterinare privind condițiile de igienă, a conformității documentelor însoțitoare, a termenelor de valabilitate, menținerea regimului termic de păstrare, asigurarea trasabilității, etichetarea, precum și prelevarea de probe, transmite adevarul.ro.

„În timpul controalelor, s-au prelevat 23 de probe (18 probe din carne pasăre, 3 probe din mușchi de porc, 1 probă din macrou și o probă din burtă de vită) pentru determinarea prezenței Salmonella spp și Listeria monocytogenes, precum și reziduuri de medicamente de uz veterinar, substanțe cu acțiune hormonală și contaminanți. Probele prelevate vor fi analizate de către Institutul de Igienă şi Sănătate Publică Veterinară”, se menționează în comunicatul ANSVSA.

De asemenea, a fost verificată și procedura de rechemare a produselor de la consumatori, în situația depistării unor neconformități.

Publicitate

Au fost controlate 13 unități de depozite frigorifice, iar pentru neconformitățile constatate au fost aplicate 9 amenzi contravenționale, în valoare totală de 265.000 de lei. În plus, pentru două unități au fost emise Ordonanțe de suspendare a activității.

Printre principalele neconformități constatate, inspectorii ANSVSA au comunicat că majoritatea constau în existența de produse expirate în spațiile de depoziatare, depozitare necorespunzătoare a produselor, nerespectarea fluxului tehnologic, îtreruperea lanțului frigorific și depășirea cantității de depozitare.

„Totodată a fost reținută oficial o cantitate totală de 1.131 kg (684 de kg de carcasă bovină și 447 de kg de carne pasăre), care a fost dirijată pentru neutralizare la o unitate autorizată. Acest tip de acțiuni vor continua în direcția unei protecții cât mai eficiente a sănătății publice”, mai menționează sursa citată.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes