Connect with us
Publicitate

Sport

Contre între Sebastian Rusu şi Liga Suporterilor Stegari. Viceprimarul vrea o echipă puternică din cele două ale oraşului. Suporterii nu vor proiect alături de Corona, mai mult, o vor desfiinţată

Publicat

pe

Astăzi, Sebastian Rusu, viceprimarul Braşovului, a făcut o declaraţie care se referă la viitorul fotbalului braşovean. Într-o conferinţă organizată de PNL Braşov, acesta a încercat să lămurească problema care de câteva luni este pe buzele tuturor iubitorilor de fotbal din oraş. 

Publicitate

Acesta spune că cel mai bine ar fi ca să fie înfiinţată o nouă structură juridică unde organizarea să fie făcută transparent şi care să păstreze numele FC Braşov. Mai mult spune că îi aştepată pe toţi braşovenii să fie alături de echipă, chiar dacă sunt suporteri ai SR-ului.

Aceştia nici nu vor să audă despre o asemenea asociare. Ei spun că SR Braşov, echipa înfiinţată de suporteri după dispariţia FC Braşov, echipă care are alături toţi suporterii activi ai oraşului nu se va alătura unui asemenea proiect pe care organizaţia PNL braşov îl vrea făcut.

„Ne-am consultat cu oameni implicați în fotbal, începând cu președintele Răzvan Burleanu și echipa sa de la Federaţie, am cerut păreri și am discutat cu foști sau actuali jucători, antrenori și conducători de la cluburi de fotbal din Brașov și din țară.

Publicitate

Pentru a sintetiza cele ce le voi detalia în minutele următoare, vă pot spune că FC Brașov va redeveni echipa fanion a Brașovului, o echipă la care administrația locală, suporterii, comunitatea de afaceri și cetățenii vor putea fi acționari sau susținători direcți.

Iată care sunt, pe scurt, concluziile la care am ajuns, după consfătuiri cu colegii mei din PNL:

1. Având în vedere spiritul, tradiția și istoricul, dar mai ales realitățile de acum din fotbalul brașovean, în municipiul Brașov se impune înființarea unei structuri juridice noi. Operațiunea de înființare și de organizare se va face în mod transparent, noua structură urmând să păstreze sintagma FC Brașov în noua denumire.

2. Cu titlul definitiv sau, la început, numai pe o anumită perioadă, Primăria Brașov va cesiona marca FC Brașov noii structuri, în mod gratuit sau pe o sumă simbolică. Juridic, se va stabili cum e mai potrivit.

3. Brașovul, prin Consiliul Local, va participa în noul proiect FC Brașov ca membru fondator, asociat sau acționar, indirect prin Corona, prin altă societate comercială sau prin altă structură aflată în subordinea Consiliului Local. Va fi găsită cea mai bună formulă juridică. Aici, specialiștii știu cel mai bine ce au de făcut.

Publicitate

4. Încă de la momentul zero, dar și pe parcursul desfășurării activității noului club, suporterii – individual, ca persoane fizice, dar și în grup – organizați în asociații/ ONG-uri, sunt invitați să intre în acționariat, printr-un Program de asociere public, transparent și foarte clar, parte din Statutul noii structuri încă de la înființare.

5. În categoria suporteri intră inclusiv fanii stegarilor și brașovenii din Diaspora, adică aceia aflați la muncă în străinătate sau cu domiciliu stabil în afara României. Remarc și apreciez bunele intenții și eforturile de până acum ale suporterilor de la echipa ASSR!

6. Alături de Consiliul Local Brașov vor fi invitate să participe, la asociere și la finanțarea noii echipe, firmele brașovene și structurile asociative ale oamenilor de afaceri din Brașov. Mediul de afaceri brașovean va avea un rol esențial în evoluția și dezvoltarea proiectului FC Brașov!

7. De asemenea, în proiectul FC Brașov sunt invitate public, să se implice și să participe cluburile sportive și școlile de fotbal private din Brașov.

8. Îi așteaptăm să se alăture proiectului FC Brașov pe foștii jucători ai Steagului. Eu și colegii mei am discutat cu o parte dintre ei, în ultimul timp. Cu unii ne-am revăzut, pe alții acum i-am cunoscut acum față-n-față. Au respectul nostru, pentru ceea ce au realizat pentru fotbalul brașovean și pentru orașul nostru!

9. Din punct de vedere sportiv, lotul viitoarei echipe de seniori va fi selecționat și va fi alcătuit din cei mai buni jucători brașoveni de la Corona, echipa ASSR și celelalte cluburi de fotbal din Brașov.

Publicitate

10. FC Brașov va evolua din vara acestui an fie în Liga a 3-a, fie în Liga a 2-a, în funcție de rezultatele înregistrate pe teren de Corona, actualul lider al seriei, și de ASSR. Sperăm cu toții ca una dintre cele două echipe să promoveze în Liga a 2-a. Le urez succes ambelor formații acum, când mai avem o zi până la reluarea competiției. De asemenea, le urez succes și celorlalte două echipe brașovene din serie: Olimpic Cetate Râșnov și Kids Tâmpa.

11. Eu și colegii mei din PNL considerăm că desființarea și retragerea din campionat a echipei de seniori a clubului CSM Corona ar fi o decizie greșită și inoportună, cu care nu suntem de acord și nu vom fi de acord. Nu ar fi corect și just să se întâmple, ținând cont de banii publici investiți în echipă, de obiectivele stabilite și asumate de clubul Corona, de jucători și antrenori, de munca acestora. Vrem să arătăm și să demonstrăm respect și fair-play față de competiție și adversari, față de Federaţia Română de Fotbal – organizatorul campionatului în Liga a 3-a, față de jucătorii și antrenorii de la Corona, față de cetățenii Brașovului. Pentru că, până la urmă, cu toții am contribuit, la finanțarea acestei echipe.

12. Revin la FC Brașov. Noua echipă FC Brașov va evolua din vară pe Stadionul Tineretului. Într-un termen mediu, în funcție de cum va evolua proiectul FC Brașov, ne dorim cu toții să vorbim și de noul stadion al municipiului Brașov. Vom avea aeroport, vom avea stadion, avem localizarea în centrul României și atunci am îndeplini toate condițiile de bază ca echipa națională și alte formații de club să-și susțină aici, la Brașov, meciurile internaționale și partidele cele mai importante.”, se arată în declaraţia făcută de Sebastian Rusu, viceprimarul Braşovului, la conferinţa de presă organizată de PNL.

În replică, liga suporterilor Braşoveni a răspuns viceprimarului Sebastian Rusu că sub nicio formă nu se va alătura unui demers politic şi unui proiect care să includă Corona. Mai mult, suporterii braşoveni îi cer lui Sebastian Rusu să nu mai facă declaraţii politice care să implice numele SR Braşov. Mai mult, cer explicit ca echipa de fotbal seniori a Coronei să fie desfiinţată.

„Liga Suporterilor Stegari și SR Brașov nu își vor asocia niciodată numele cu un club nereprezentativ în oraș, cunoscut mai mult pentru scandaluri de dopaj și corupție decât pentru rezultate sportive, cunoscuți drept infamii Corona Brașov.

Publicitate

Nu am acceptat fuziunea propusă în 2019 de fostul regim politic, nu o vom face nici în 2021.

Solicităm viceprimarul Brașovului, Rusu Sebastian Mihai, să renunțe la declarațiile politice, să își ceară scuze pentru deformarea numelui clubului nostru, pentru confiscarea imaginii unui proiect depus la instituția primăriei la care au lucrat suporterii stegari și pentru modificarea lui în alte scopuri decât cele ale unui proiect fotbalistic sănătos și transparent. De asemenea, faceți public numele acestor foști fotbaliști „stegari” cu care v-ați consultat, pentru că noi suntem curioși să aflăm cine sunt aceștia care din 2017 până în prezent nu au făcut nimic pentru FC Brașov și SR Brașov, ba din contra, și care acum vor să „ajute”.

Cerem să faceți dreptate fotbalului brașovean și să desființați de urgență secția de fotbal seniori de la Corona, care cheltuie în mod obscen bani publici în Liga 3. Iubitorii fotbalului brașovean nu sunt de acord să fie cotizanți fără voia lor la Corona, ei au ales în 2017 și echipa se numește SR Brașov, continuatoarea morală de după falimentul lui FC Brașov.

Vrem să clarificăm și faptul că orașul Brașov nu are în acest moment nici un stadion eligibil pentru competiții în Liga 2, nici nu va avea până la începutul campionatului viitor. Iar suporterii nu doresc un stadion nou imaginar în câmp, doresc refacerea Stadionului Silviu Ploeșteanu (Tineretului).

Solicităm și dl. Primar Allen Coliban o lămurire publică referitoare la declarațiile colegului din Primăria Brașov, în condițiile în care s-a discutat despre un audit ferm până la reluarea campionatului. Dorim să știm dacă a fost finalizat șicât de corect și decent este modul în care s-au cheluit banii publici de către secția de seniori fotbal de la Corona Brașov.”, a transmis Liga Suporterilor stegari într-un comunicat de presă.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes