Connect with us
Publicitate

Administrație

Contractul pentru studiul de fezabilitate al autostrăzii Brașov – Bacău va fi semnat în octombrie

Publicat

pe

Contractul privind finalizarea studiului de fezabilitate pentru Autostrada Brașov – Bacău (A13) va fi semnat până în octombrie, potrivit ministrului Transporturilor Sorin Grindeanu. Acesta a explicat și de ce autostrada de peste 160 de kilometri nu a fost scoasă la licitație pe mai multe tronsoane, anunță economica.net.

„Perioada de evaluare a ofertelor și semnarea contractului se va realiza până în octombrie 2023. Termenul de realizare a studiului de fezabilitate este de 24 de luni”, a răspuns ministrul Grindeanu la întrebarea deputatului Marius Andrei Miftode, cu privire la calendarul licitațiilor pentru Autostrada A13 Brașov – Bacău.

Referitor la posibilitatea împărțirii în mai multe sectoare a Autostrăzii Brașov – Bacău, nu s-a avut în vedere scoaterea la licitație pe mai multe sectoare ale autostrăzii având în vedere faptul că pentru acest obiectiv s-a stabilit un traseu și au fost emise Certificatele de Urbanism, a explicat șeful Transporturilor.

Acesta a anunțat la finele lunii mai că au fost depuse trei oferte au fost depuse pentru finalizarea studiului de fezabilitate al Autostrăzii Braşov – Bacău (A13).

Publicitate

Potrivit informațiilor din SEAP, cele trei oferte provin de la:

1. Consitrans;
2. Mega Mühendislik Müşavirlik A.Ş.;
3. Asocierea SC EXPLAN S.R.L. (Leader), D.P. CONSULT, Tekfen Mühendislik Anonim Şirketi.

Inițial, contractul de realizare a studiului de fezabilitate pentru Autostrada Brașov – Bacău a fost câștigat pe 4 martie 2020 de asocierea Search Corporation S.R.L. – Primacons Group S.R.L. Compania Search Corporation a cerut în data de 17 iunie 2022 rezilierea contractului, pe motiv că nu poate acoperi costurile cu studiile geotehnice. Contractul trebuia finalizat în acest an.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes