Connect with us
Publicitate

Economic

Continental Hotels demarează anul viitor proiectul hotelului de 10 etaje din Centrul Civic. Investiția se ridică la 12 milioane de euro

Publicitate

Publicat

pe

Omul de afaceri Radu Enache, proprietarul lanțului hotelier Continental, intenționează să construiască un hotel de 10 etaje în Brașov. Va fi ridicat pe un teren de 1.500 mp din Centrul Civic, în apropiere de Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice.

Publicitate

„2022 va include şi finalizarea investiţiei în My­Con­tinen­tal Bucureşti şi redeschiderea acestuia, cât şi înce­pe­rea proiectului de la Braşov, ca o continuare a pla­nu­rilor de ex­pansiune“, a declarat Radu Enache, pro­prie­ta­rul lan­ţu­lui hotelier pentru Ziarul Financiar.

Investiția se ridică la aproape 12 milioane de euro, conform documentelor depuse la începutul acestui an la Agenția pentru Protecția Mediului Brașov.

Continental Hotels propune o construcție cu regim de înălțime 2S + P + M + 10E + etaj Tehnic. Prin proiect se propune construirea unui imobil care va cuprinde: un parcaj subteran pe trei niveluri pentru un total de 59 autoturisme precum și pentru o serie de funcțiuni–servicii ale hotelului, recepția un bar de zi si un restaurant la parter, 4 săli de reuniuni la mezanin de circa 140 persoane fiecare și 10 etaje pentru hotel, însumând un număr de 152 camere. Conform proiectului, numărul maxim simultan de persoane în clădire este de 1.102.

Publicitate

Același document arată că înălțimea imobilului va fi de circa 44 metri iar suprafața desfășurată, conform proiectului, este de circa 11.778 metri pătrați, incluzând spațiile din subsoluri.

Documentul mai arată că terenul pe care se face investiția a fost achiziționat de la brașoveanul Sorin Epure, cel care a obținut certificatul de urbanism pentru construcția hotelului în 2019. Epure este proprietarul Ascendent Imobiliare și fost consilier județean din partea PDL. Până să fie achiziționat de Continental Hotels, terenul de 1.500 mp a fost la vânzare o lungă perioadă de timp pe site-urile de specialitate, prețul de listă variind între 1,5 milioane de euro și 1,8 milioane de euro.

Acum patru ani, înainte să fie cumpărat de cei de la Continental, compania imobiliară promova proiectul drept „Cloud Eleven”, randări din proiect le puteți vedea în videoclipul de mai jos.

Datele oficiale arată că în 2020 compania a finalizat cu afaceri de 40 milioane de lei, faţă de 142 milioane de lei anul anterior şi cu pierderi de 33 mil lei, faţă de un profit net de 12,2 milioane de lei anul anterior, arată datele publice de la Ministerul de Finanţe.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes