Connect with us
Publicitate

Sport

Consumul de bere ar putea fi reintrodus pe stadioanele de fotbal din România. Președintele FRF spune că acest lucru ar fi „un element de modernitate”

Publicat

pe

Publicitate

Declarații controversate a făcut șeful Federației Române de Fotbal în cadrul unei conferințe de presă. Pentru că pe agenda discuțiilor se afla și subiectul introducerii consumului de bere pe stadioanele din România, Răzvan Burleanu a spus că ar fi de acord cu o astfel de regulă pentru că în multe țări din Europa este acceptat consumul de bere, anunță digisport.ro.

„A fost un subiect care s-a aflat permanent pe agenda noastră. Considerăm că acest consum, mai ales de bere slab alcoolizată pe stadioane, reprezintă şi un element de modernitate pe care vrei să-l aduci. În ultimii opt ani, statul a reînceput să investească puternic în infrastructura fotbalistică. Atunci, consumul de bere slab alcoolizată, cu siguranţă, ar fi un element de modernitate care s-ar alătura acestei infrastructuri moderne de care ne bucurăm astăzi, în România”, a declarat Răzvan Burleanu.

Șeful FRF spune că aceste băuturi ar ajuta suporterii să se hidrateze și să se bucure de jocuri, fără a transforma evenimentele sportive într-un haos total. Burleanu crede că această schimbare ar duce și la o rotunjire a veniturilor cluburilor de fotbal.

În prezent, consumul de alcool în incinta stadioanelor din România este interzis. În anul 2019, șase parlamentari PNL au inițiat un proiect de lege care ar fi permis suporterilor să poată consuma bere pe arenele din țară, dar ideea a rămas la stadiul de propunere. Aleșii ar fi vrut să modifice legea pentru a permite vânzarea băuturilor slab alcoolizate, cum ar fi berea cu 5% alcool.

Publicitate

Comercializarea băuturilor alcoolice în incinta stadioanelor ar putea reprezenta însă o măsură riscantă pe stadioanele din România, unde tot mai des asistăm la violențe, incidente agresive, xenofobie sau rasism.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes