Connect with us
Publicitate

Economic

Consum record de electricitate al ultimului an, înregistrat în această dimineață, pe fondul temperaturilor scăzute

Publicat

pe

Consumul instantaneu de energie electrică al României a ajuns în această dimineață aproape de 9.500 MW, la ora 09.00, potrivit datelor Transelectrica, transmite E-nergia.ro

Publicitate

La ora 09.02, consumul instantaneu de energie elecrtrică al țării era de 9.478 MW, conform datelor Transelectrica, pe fondul temperaturilor scăzute care se înregistrează acum în țară.

Principala sursă de generare de energie electrică erau, la acea oră hidrocentralele, cu aprope 3.000 MW putere orară, umate de centralele de pe gaze, cele pe cărbune, și de centrala nucleară de la Cernavodă. În condițiile unui aport mic al tubinelor eoliene – situație cumva comuna în perioadele de ger (doar undela la 300 MW), țara importa electricitate la o putere de peste 1.100 MW la ora la care este scris acest text.

Acest nivel al consumului instantaneu este cel mai mare din această iarnă. În 8 decembrie 2020, Transelectrica anunța cea mai mare valoare a consumului instantaneu din acel an, 9.389 MW, peste valoarea maximă din luna decembrie 2019.

Publicitate

În ianuarie 2020, valoarea maximă a consumului instantaneu a fost de 9.335 MW.

În istoricul ultimilor 5 ani, cel mai mare consum instantaneu de energie electrică a fost consemnat în luna ianuarie 2017, având o valoare de 9930 MW, a anunțat atunci Transelectrica.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes