Connect with us
Publicitate

Social

Consultațiile la medicul de familie ar putea fi plătite, de la 1 februarie. Cât îi va costa pe români vizita la doctor

Publicat

pe

Vești proaste românii care au probleme cu sănătatea și merg la medicul de familie pentru consultație. Începând cu 1 februarie, veți fi nevoiți să plătiți acest serviciu. Decizia de a taxa consultațiile începând cu 1 februarie 2024, vine în urma protestelor medicilor de familie, dar și pentru că statul nu mai are bani pentru a-i plăti, transmite bugetul.ro.

Publicitate

În ultima vreme, sistemul de sănătate din România a trecut printr-o serie de probleme financiare. În prezent, medicii se declară nemulțumiți de suma pe care o decontează CNAS, mai exact 30 de lei pentru o consultație, cu un plan de reducere la sub 20 de lei, în contextul crizei economice. Acesta este și motivul care a dus la proteste ale specialiștilor și la plângeri nenumărate.

Așa cum era de așteptat, tot pacienții sunt cei care vor avea de suferit, aceștia fiind cei care care vor fi nevoiți să plătească pentru fiecare consultație. O consultație la medicul de familie ar urma să coste minim 40 de lei, iar o vizită la medicul specialist din ambulatoriu i-ar putea face pe români să scoată 50 de lei sau chiar mai mult.

Atât medicii de familie, cât și specialiștii din ambulatorii se declară nemulțumiți față de tarifele actuale și nu doresc să încheie acte adiționale cu CNAS. Reprezentanții CNAS, dar și cei ai Guvernului caută soluții pentru a evita escaladarea situației, cu toate că medicii de familie și specialiștii din ambulatorii amenință cu noi proteste, cerând condiții mai bune și tarife echitabile.

Publicitate

Această măsură este tot în defavoarea românilor. Pentru pacienți va fi o povară să plătească costurile consultațiilor medicale. Aceștia se tem că odată cu această taxă, ar putea fi redus și accesul la serviciile medicale de bază. Ba mai mult, aceștia se tem că introducerea taxei pentru consultați ar putea avea un impact negativ asupra sănătății publice, efectele fiind pe termen lung.

Medicii de familie și specialiștii din ambulatorii se vor întâlni cu CNAS și Guvernul pentru a căuta soluții care să nu mai ducă la o altă grevă a sistemului de sănătate. Se iau în calcul mai multe scenarii pentru abordarea acestei crize, inclusiv majorarea de tarife sau subvenții guvernamentale.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes