Connect with us
Publicitate

Eveniment

Construcţie apărută „peste noapte” în curtea Şcolii 6 din Braşov. Elevii sunt nevoiţi să treacă pe sub un pod de lemn construit în vacanţa de Paşte

Publicat

pe

Sursa foto: Radio România Brașov FM
Publicitate

Situație halucinantă la Școala 6 „Iacob Mureșanu”, din Livada Poștei. Aproape peste noapte, după vacanța de Paște, comunitatea școlară s-a trezit cu un pod din lemn construit practic peste scările de acces al elevilor în curtea școlii. Și nu doar atât: a fost dărâmată și o porțiune dintr-un zid de delimitare a curții școlii.

Construcția a început în 30 aprilie și în aceeași zi, direcțiunea școlii a formulat adrese de înștiințare către Politia Locală, Primărie, Pefectură și Inspectoratul Judetean în Construcții Brașov și a informat Consiliul de Administrație. Între timp, copiii nu au acces la liber în curtea școlii.

„În ședința consiliului profesoral din data de 2 mai, colectivul școlii a hotărât continuarea acestor demersuri. Considerăm că această construcție din lemn periclitează integritatea corporală a elevilor școlii noastre, în condițiile în care aceștia nu au altă cale de acces în curtea școlii. Considerăm că este un pericol ca elevii să treacă pe sub acea construcție, prin urmare, ne vedem obligați să limităm la minim accesul lor în curtea școlii. Părinții care au dorit să vadă despre ce este vorba au fost invitați să vină astăzi să vadă construcția respectivă și așa este normal. Noi păstrăm o comunicare cât se poate de deschisă atât cu Consiliul de Administrație, cât și consiliul reprezentativ al părinților și atunci o să avem o ședință a consiliului reprezentativ mâine”, a declarat directoarea Școlii Gimnaziale nr.6 „Iacob Mureșianu”, prof. Simona Moldovan.

În această cauză, însă, lucrurile sunt mai complicate. Purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Brașov, Sorin Toarcea, a menționat: „Imediat ce au primit sesizarea, colegii de la Poliția Locală au fost pe teren, au verificat lucrările care se execută acolo. Având în vedere că cei care execută lucrările nu aveau autorizațiile și avizele necesare, în data de 2 mai deja au depus plângere penală la Parchet. Asta este procedura în cazul lucrărilor care se execută în zonele de rezervație de arhitectură, iar zona în care funcționează Școala Gimnazială Nr. 6 este încadrată în această zonă. Urmează mai departe Parchetul să decidă sistarea lucrărilor, lucru pe care Poliția Locală l-a solicitat și în plângere, și apoi să decidă mai departe modul în care îi va sancționa pe cei care au executat acele lucrări”.

Publicitate

Reprezentanții structurii care au construit podul din lemn nu au putut fi contactați pentru un punct de vedere, transmite Radio România Braşov FM.

În corpul din Livada Poștei învață elevii din clasele mici. Școala 6 mai are un corp de școală pe strada Aurel Vlaicu, unde învață elevii de gimnaziu.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes