Connect with us
Publicitate

Eveniment

Construcția podului NATO de la Voila, din nou blocată. Proiectantul și constructorul nu se înțeleg în privința fundației

Publicat

pe

Publicitate

Construcția podului nou de lângă Voila e blocată în continuare. Se circulă încă pe cel vechi, dezafectat care nu e nici demolat, dar nici întreg. Hidroelectrica nu a dat aviz pentru demolare, iar constructorii nu știu ce să facă cu fundațiile podului. Să le păstreze sau să facă unele noi. Teoretic închis pentru circulația auto, podul vechi e tranzitat zilnic de mașini, deși nu e sigur. Un pod nou peste Olt ar permite mașinilor militare să ajungă mai repede la baza Grupului de Luptă NATO de la Cincu.

Oamenii din Cincșor sunt revoltați. S-au săturat să ocolească mereu 6 kilometri dacă vor să meargă la primărie, dispensar, farmacie sau la școală. Încă folosesc podul vechi care nu mai are balustrade, asfalt și, teoretic, e închis pentru circulația auto, relatează tvr.ro.

Localnicii din Cincșor au protestat de mai multe ori anul trecut pentru că nu înțelegeau de ce a fost închis podul vechi, dacă nu îl demolează nimeni.

Cum podul vechi încă nedemolat, constructorul a adus acolo modulele structurii metalice pentru noul pod. Lucrurile s-au împotmolit din cauza disputei dintre proiectant şi constructor, legat de fundaţia podului. Proiectantul a propus consolidarea actualei fundaţii, iar constructorul vrea una nouă pe locul celei noi. Consiliul Județean Brașov așteaptă acum părerea altor specialiști după ce vor face noi expertize.

Publicitate

Gânditi-vă că acest pod va fi tranzitat de armata română, și nu numai, cu vehicule de mare tonaj, și nimeni nu-și poate asuma acest risc de a construi acest pod pe niște fundații care nu sunt conforme.”, sune Mihai Pascu, director executiv, Direcţia Drumuri Judeţene, CJ Braşov:

Autoritățile brașovene speră că, la sfârșitul lui august, să înceapă lucrarille iar noul pod să fie gata în vara viitoare, cu o întârziere de 3 ani. Până atunci, toată lumea ocolește trecând peste un pod care suportă maximum 12 tone dar e traversat de mașini mult mai grele, că să nu ocolească și mai mult pentru a ajunge la Cincu.

Costul podului a fost estimat la 15 milioane de lei, fără TVA, bani accesaţi în mare parte prin PNDL. Podul nou ar trebui să aibă aproape 100 de metri lungime.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes