Connect with us
Publicitate

Economic

Construcția noului spital de pneumoftiziologie și boli infecțioase din Brașov, scoasă la licitație. Costă 80 de milioane euro, cu bani din PNRR. Spitalul trebuie să fie gata în maxim 30 de luni

Publicat

pe

Municipiul Brașov a scos la licitație în SICAP un contract de 389 milioane lei pentru construcția în oraș a unui spital de pneumoftiziologie și boli infecțioase cu 280 de paturi. Spitalul trebuie să fie gata în maxim 30 de luni de la semnarea ordinului de începere a lucrărilor: 6 luni proiectare, 24 de luni lucrări propriu-zise. Garanția acordată lucrărilor trebuie să fie de cinci ani, transmite economedia.ro.

Publicitate

Acest spital fusese anunțat la începutul acestui an, când Primăria Brașov anunța că a obținut o finanțare de 100 de milioane euro din PNRR pentru construcția acestei unități, cea mai mare sumă din tot județul Brașov. „Dacă ne raportăm la infrastructura spitalicească de stat, în ultimii 30 de ani aceasta nu a cunoscut nicio îmbunătățire. Avem un sistem care își desfășoară activitatea, de foarte multe ori, în spații improprii, în spații care nu au avut destinația de spital”,  spunea Allen Coliban, primarul din Brașov.

Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie se va construi pe un teren cu o suprafață totală de peste 76.000 de mp, în apropiere de centura ocolitoare a Brașovului și va fi compus din patru corpuri.

Actualele spitale de pneumologie și boli infecțioase din oraș funcționează în clădiri aflate în diferite locații din oraș și care au avut o altă destinație.

Publicitate

În prezent, Spitalul de Boli Infecțioase Brașov funcționează într-o clădire construită în anul 1957, și care a avut destinația de baie comunală. Clădirea nu mai răspunde cerințelor actuale de calitate.

O altă destinație avea și Spitalul pentru tratarea bolilor de plămâni. Pavilioanele în care funcționează acum unitatea medicală au fost construite în anii ’50.

Ofertele se deschid în 18 august, departajarea lor se face în funcție de preț, de experiența echipei de proiect și de termenul de finalizare a lucrărilor asumat.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes