Connect with us
Publicitate

Administrație

Construcția lotului 4 al autostrăzii Sibiu – Făgăraș a fost blocată. CNAIR nu poate semna contractul cu firma câștigătoare din cauză că o altă companie, care a participat la licitație, a depus contestație

Publicat

pe

Contractul pentru proiectarea și execuția lotului 4 al Autostrăzii Sibiu-Făgăraș nu poate fi semnat cu Makyol (Turcia) după ce austriecii de la Strabag au depus marți, 16 mai, contestație la Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor.

Potrivit economedia.ro, contestația a fost depusă în ultima zi legală, temrenul fiind de 10 zile de la transmiterea rezultatelor evaluării, conform datelor pe care le-a verificat Economedia. Pentru lotul 4, Sâmbăta de Sus- municipiul Făgăraș (16 km. și drum de legătură), Compania de Drumuri a desemnat pe 5 mai, ASOCIEREA MAKYOL INSAAT SANAYI TURIZM VE TICARET A.S. – YAPI MERKEZI INSAAT VE SANAYI A.S câștigătoare a contractului pentru proiectare și execuție a lotului4, valoarea ofertei fiind de 1,1 miliarde lei.

Contestația Strabag pentru lotul 4 Sibiu-Făgăraș :

„După finalizarea procesului de evaluare a ofertelor, am desemnat câștigătorul contractului pentru proiectarea și execuția tronsonului 4 al autostrăzii Sibiu – Făgăraș (16,26 km), inclusiv drumul de legătură cu DN1 (5,6 km). ASOCIEREA MAKYOL INSAAT SANAYI TURIZM VE TICARET A.S. – YAPI MERKEZI INSAAT VE SANAYI A.S. trebuie să finalizeze proiectarea în 12 luni, iar lucrările de construcție în 36 de luni.Finanțarea contractului în valoare de 1,19 miliarde lei fara TVA va fi asigurată prin Programul Transport 2021-2027. Dacă rezultatul procedurii nu va fi contestat vom putea semna contractul după expirarea perioadei legale de depunere a acestora”, spunea pe 5 mai șeful CNAIR, Cristian Pistol.

Publicitate

La sfârșitul lunii noiembrie 2022, CNAIR a primit șase oferte pentru lotul 4.

Marți, 29.11.2022, s-au depus 6 oferte pentru contractul de proiectare și execuție “Autostrada Sibiu – Făgăraș, Tronsonul 4: km 51+785-km 68+050 care se desfășoară între localitățile Sâmbăta de Sus (DJ 105B) – Municipiul Făgăraș și Drum de legătură cu DN1, km 0+000-5+650. Până la termenul limită au depus oferte următorii antreprenori:

1. Asocierea AUTOMAGISTRAL – PIVDEN SRL – ROSTDORSTROY SRL (Ucraina)

2. Asocierea S.C. BOG’ART S.R.L. – SC CONI SRL – SC TOHME CONTRACTING LLC – S.C. RIA DESIGN CONSULTING SRL (România – Georgia)

3. IC ICTAS INSAAT SANAYI VE TICARET ANONIM SIRKETI (Turcia)

4. Asocierea MAKYOL INSAAT SANAYI TURIZM VE TICARET AS – YAPI MERKEZI INSAAT VE SANAYI AS (Turcia)

5. MAPA INSAAT VE TICARET ANONIM SIRKETI (Turcia)

6. Asocierea SC STRABAG SRL – SC GEIGER TRANSILVANIA SRL (România)” a transmis CNAIR.

Autostrada Sibiu – Făgăraș, o investiție de aproape 7 miliarde de lei, are o durată de realizare de 4 ani. Este prima secțiune a Autostrăzii dintre municipiile Sibiu și Brașov (A3 Râșnov). Pentru secțiunea II Făgăraș – Brașov (48 km) în august 2021 CNAIR a semnat cu SEARCH contractul pentru revizuirea Studiului de Fezabilitate și Proiect Tehnic (termen doi ani).

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes