Connect with us
Publicitate

Eveniment

Constantin Zapan, cel care a violat două fetiţe din Vama Buzăului, îşi aşteaptă sentinţa. Judecătorii au rămas „în pronunțare”

Publicat

pe

Constantin Zapan, violatorul din Prahova care în luna noiembrie 2022 a răpit și a violat două surori din Brașov, își așteaptă sentința. Judecătorii din Brașov au rămas „în pronunțare”.

Secția penală a judecătoriei Brașov, instanța care se ocupă de caz, a anunțat că va da sentința pe data de 19 mai 2023.

Pedofilul din Prahova, cum a fost supranumit Constantin Zapan, a fost trimis în judecată de procurorii brașoveni în data de 6 ianuarie 2023. Ancheta a avut nevoie de doar trei termene de judecată pentru finalizare.

Constantin Zapan se află în arest preventiv încă din data de 13 noiembrie 2022, sub acuzațiile de lipsire de libertate în mod ilegal, conducerea unui vehicul fără permis de conducere, viol și corupere sexuală a minorilor.

Cazul care a zguduit opinia publică națională în toamna anului trecut. Atunci, două fete de 10, respectiv 12 ani, au fost răpite din localitatea Vama Buzăului, din județul Brașov și salvate de polițiștii prahoveni.

Publicitate

Suspectul, Constantin Zapan, a fost identificat în trafic pe DN 1B, la Valea Călugărească. În urma audierilor, bărbatul a recunoscut că le-a violat pe fetiţe. Zapan figura în registrul agresorilor sexuali după ce a mai fost condamnat pentru viol.

Reamintim faptul că după ce a fost eliberat din închisoare, în noiembrie 2020, numele lui Zapan a fost trecut în Registrul Agresorilor Sexuali.

Din această cauză, potrivit legii, el avea obligația să se prezinte „periodic, dar nu mai târziu de o dată la 3 luni”, la secţia de poliție pe raza căreia domicilia și să le raporteze polițiștilor unde locuiește, din ce se întreține, unde lucrează și cu ce copii intră în contact.

Totodată, poliţiştii aveau obligația, cel puţin o dată la 3 luni, să-l verifice pe Constantin Zapan la „domiciliul, reședința sau imobilul unde acesta locuia efectiv”, pentru a obţine informaţii despre comportamentul lui.

În realitate însă, nimic din ceea ce era legal să se întâmple nu s-a întâmplat, potrivit Libertatea.

În acte Constantin Zapan locuia în Prahova, în satul Valea Nicovani din comuna Valea Călugărească. În fapt, Constantin Zapan locuia de luni bune în Vama Buzăului din județul Brașov.

Din păcate, pentru că legea nu a fost corect aplicată, vineri, 11 noiembrie 2022, Constantin Zapan a răpit două fetițe de 10 și 12 ani și le-a violat.

Zapan este un obișnuit al pușcăriilor, bărbatul fiind recidivist. În noiembrie 2020 ieșise din închisoare, după ce fusese condamnat la 10 ani de închisoare tot pentru un viol asupra unei minore. Bărbatul fusese eliberat din închisoare mai devreme cu 522 de zile, grație legii recursului compensatoriu.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes