Connect with us
Publicitate

Administrație

Consiliul Judeţean Braşov vrea o Unitate Centralizată de Achiziţii pe plan local. Adrian Veştea: „Am putea face o procedură centralizată de achiziţii, astfel încât să avem preţuri foarte mici”

Publicat

pe

Parcursul realizat de Consiliul Judeţean Braşov pentru înfiinţarea unei Unităţii Centralizate de Achiziţii (UCA) la nivel local a fost prezentat joi, cu participarea reprezentanţilor Agenţiei Naţionale a Achiziţiilor Publice şi experţi ai BEI.

Conform preşedintelui CJ Braşov, Adrian Veştea, judeţul Braşov este parte a programului pilot privind înfiinţarea de UCA, desfăşurat de ANAP, încă de anul trecut, când cele două entităţi au semnat un parteneriat în acest sens, de atunci şi până acum desfăşurând o evaluare a instituţiilor care ar putea face parte din acest sistem centralizat.

„Cred că este o procedură foarte eficientă prin aceste unităţi de achiziţii centralizate. Dacă ar fi să luăm un exemplu, din cele şase spitale pe care judeţul le are în subordine, am putea centraliza necesarul de consumabile medicale şi am putea face o procedură centralizată de achiziţii, astfel încât să avem preţuri foarte mici ţinând cont că va fi volumul mai mare, iar în acest fel vom putea degreva serviciile de achiziţii publice din anumite instituţii fiindcă în cadrul acestei UCA vom simplifica foarte mult această activitate”, a precizat Veştea, menţionând că achiziţii centralizate ar putea fi realizate inclusiv pentru serviciile de furnizare de energie electrică sau gaze naturale.

Au fost dezbătute, de asemenea, subiecte precum categoriile de achiziţii publice care se pretează la centralizare pe plan local, modul de funcţionare şi operare a unei unităţi de achiziţii centralizate la nivel local şi procedura de aderare la sistemul UCA.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes