Connect with us
Publicitate

Administrație

Consiliul Judeţean Braşov cumpără aparatură medicală din fonduri europene pentru Spitalul Judeţean şi pentru Spitalul de Neurologie

Publicat

pe

Publicitate

Consiliul Judeţean Braşov a ajuns în fază finală de implementare cu trei proiecte accesate în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020. Este vorba despre proiectele care vizează asigurarea echipamentelor, aparaturii medicale şi obiectelor de mobilier necesare pentru funcţionarea noii Unităţi de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, a Ambulatoriului Integrat al aceluiaşi spital, precum şi a Ambulatoriului de la Spitalul Clinic de Psihiatrie și Neurologie Brașov.

Achiziţiile din cadrul acestor proiecte au fost în cea mai mare parte finalizate, iar faţă de valorile estimate, pe fiecare lot în parte s-au realizat economii importante, respectiv sume atrase şi necheltuite.

Astfel, în proiectul „Îmbunătățirea serviciilor sanitare ale Ambulatoriului Spitalului Clinic de Psihiatrie și Neurologie Brașov prin achiziționarea de dotări”, cu o valoare totală de 10.572.694 lei, a rămas neutilizată suma de 1.900.824,02 lei.

În cazul proiectului „Dotarea cu echipamente și aparatură medicală performante a Unităţii de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov”, cheltuielile totale aprobate de finanţator au fost de 6.793.628,72 lei, iar economiile realizate în urma procedurilor de achiziţie au totalizat 1.799.174,66 lei.

Publicitate

Cât priveşte proiectul „Dotarea cu echipamente și aparatură medicală a Ambulatoriului Integrat al Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov” acesta a fost în valoare totală de 10.699.627,60 lei, iar suma rămasă disponibilă este de 350.000 de lei.

Conducerea administraţiei judeţene îşi doreşte ca niciun leu să nu rămână neutilizat, astfel că a început demersurile în vederea suplimentării necesarului de dotări pentru UPU şi cele două ambulatorii.

„Asta înseamnă un management performant în implementarea proiectelor: să atragem finanţări europene nerambursabile, să ne atingem ţintele stabilite în cadrul contractelor de finanţare şi, în final, să rămânem cu un disponibil financiar pe care să încercăm să-l valorificăm până la ultimul leu. Ne propunem să facem toate demersurile pentru valorificarea sumelor rămase neutilizate. Am cerut echipelor manageriale ale celor două spitale să ne comunice în cel mai scurt timp care sunt echipamentele pentru UPU şi ambulatorii de care ar mai avea nevoie, iar noi, cu acordul autorităţii finanţatoare, să încercăm să le achiziţionăm până la încheierea termenului de implementare a contractelor de finanţare”, a explicat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea.

Este de evidenţiat faptul că prin intermediul celor trei proiecte a fost achiziţionat câte un computer tomograf pentru realizarea investigaţiilor de care au nevoie pacienţii care ajung la UPU şi în ambulatorii, alături de alte echipamente performante de radiologie-imagistică şi zeci de tipuri de aparate moderne, necesare salvării, investigării şi tratării pacienţilor.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes