Connect with us
Publicitate

Administrație

Consiliul Județean Brașov cheltuie peste 400 de mii de lei pentru prevenirea corupției, în administrația județeană. Fondurile vin de la Uniunea Europeană

Publicat

pe

50 de angajați și aleși din cadrul Consiliului Județean Brașov vor deveni specialiști în combaterea corupției, la nivelul administrației județene. Până la mijlocul lunii martie în instituție este derulat un proiect finanțat din fonduri europene, în cadrul Programului Operațional Capacitate Administrativă.

Publicitate

Proiectul își propune să dezvolte și să consolideze capacitatea administrației județene în ceea ce privește eficientizarea activităților de prevenire și combatere a corupției. Practic în cadrul programului vor fi promovate etica și integritatea pentru îmbunătățirea performanțelor în activitate, creșterea transparenței în procesului decizional, precum și îmbunătățirea cunoștințelor și a competențelor personalului și aleșilor locali.

Principalele rezultate așteptate ale proiectului sunt:

  • Rezultat proiect 1 – O metodologie de identificare a riscurilor și vulnerabilităților de corupție, precum și dezvoltarea și implementarea unui sistem de management anti-mită, conform ISO 370001:2016.
  • Rezultat proiect 2 – Un Certificat ISO 37001.
  • Rezultat proiect 3 – Un studiu privind percepția cetățenilor și a personalului din cadrul administrației asupra aspectelor legate de corupție și două sondaje care vor fundamenta acest studiu.
  • Rezultat proiect 4 – O campanie de conștientizare și educare anticorupţie.
  • Rezultat de proiect 5 – Instruirea și certificarea a 50 persoane, angajați din cadrul instituției şi aleşi locali, în domeniul prevenirii și combaterii corupției, transparenței, eticii și integrității.

Valoarea totală a proiectului este de 413.145 lei, iar valoarea cofinanțării de la Uniunea Europeană este de 404.882,10 lei.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

De Interes