Connect with us
Publicitate

Social

Consiliul Județean Brașov alocă 1 milion de lei pentru finanțarea proiectelor sociale. Cine poate solicita acești bani

Publicat

pe

Consiliul Județean Brașov anunţă lansarea Programului judeţean pentru finanţarea nerambursabilă din bugetul propriu al judeţului Braşov a proiectelor de asistență socială pe anul 2023. Cei interesați pot să depună proiectele până pe data de 18 aprilie, la ora 16.00.

Bugetul programului este de 1.000.000 lei și se va utiliza pentru finanțarea proiectelor care își propun sprijinirea persoanelor aflate în dificultate pentru a obține condițiile necesare unei vieți decente, ajutându-le să-și dezvolte propriile capacități și competențe.

„Este al şaptelea an consecutiv în care includem în bugetul propriu al judeţului Braşov fonduri importante din care ne propunem să finanţăm proiecte relevante şi de impact, care să facă diferenţa în viaţa persoanelor aparţinând grupurilor sociale vulnerabile. Separat de activitatea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului dorim să dezvoltăm servicii sociale de calitate în judeţul nostru, cu tot ceea ce presupun acestea în materie de consiliere, suport moral şi material, îngrijire la domiciliu, îngrijire comunitară, terapii de recuperare şi reabilitare, servicii educaţionale specializate. Copiii cu cerinţe educaţionale speciale, persoanele cu dizabilități, familiile cu venituri modeste, vârstnicii, persoanele toxico-dependente sau victimele violenței domestice au nevoie de grija, susţinerea şi atenţia noastră permanentă. În acest sens, contăm pe sprijinul asociaţiilor şi fundaţiilor din domeniul asistenţei sociale, materializat în proiecte de calitate, cu o adresabilitate cât mai mare în rândul categoriilor vulnerabile”, a scris președintele CJ Brașov, Adrian Veștea, pe pagina oficială de Facebook.

Solicitanții eligibili sunt persoane juridice fără scop patrimonial, asociații sau fundații constituite conform legii, cu sediul în județul Brașov, acreditate ca furnizori de servicii sociale în baza Legii 197/2012 privind asigurarea calității în domeniul serviciilor sociale, cu modificările şi completările ulterioare, și având licenţiate serviciile sociale pentru care solicită finanțarea.

Publicitate

Valoarea minimă a cofinanțării pe care trebuie să o suporte beneficiarii de finanțări nerambursabile este de 15%.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes