Connect with us
Publicitate

Administrație

Consiliul Judeţean Braşov a recuperat banii investiţi pentru construirea secţiei modulare ATI Covid. Peste 11 milioane de lei din fonduri europene

Publicat

pe

Publicitate

Bugetul alocat construcţiei secţiei modulare de ATI-COVID, cu 28 de paturi, pe care Consiliul Judeţean Braşov a realizat-o în vara anului 2020 în curtea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, este recuperat din fonduri europene.

Perioada de implementare a proiectului este de 26 luni, respectiv între data 24 aprilie 2020 și data de 31 mai 2022, aceasta cuprinzând și perioada de desfășurare a activităților proiectului anterioare încheierii contractului de finanțare, conform regulilor de eligibilitate a cheltuielilor.

Valoarea totală a contractului de finanțare este de 12.386.156,16 lei, finanțarea nerambursabilă fiind de 11.449.430,35 lei.

Acesta este cel de-al treilea proiect cu finanțare AM POIM pe care Consiliul Judeţean Braşov îl implementează şi prin intermediul căruia autoritatea judeţeană reuşeşte să recupereze fondurile de ordinul zecilor de milioane de lei pe care în anul 2020 le-a alocat spitalelor din subordine pentru gestionarea efectelor crizei generate de pandemie.

Publicitate

Primul proiect, „Gestionarea crizei sanitare COVID-19 în județul Brașov”, a fost accesat în anul 2020 de Județul Brașov în parteneriat cu Spitalul Clinic Județean de Urgență, Spitalul Clinic de Obstetrică Ginecologie „Dr. I.A. Sbârcea”, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie şi Spitalul Clinic de Psihiatrie și Neurologie. Acest proiect, în valoare totală de 45.533.446,93 lei, prevede şi decontarea tuturor echipamentele aflate în dotarea secţiei modulare de ATI-COVID.

Cel de-al doilea proiect, accesat în anul 2021 de Judeţul Braşov în parteneriat cu Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, se intitulează „Gestionarea efectelor pandemiei COVID-19 în județul Brașov” şi are o valoare totală de 3.658.526,89 lei.

„În perioada crizei sanitare ne-am concentrat eforturile financiare pentru a răspunde tuturor solicitărilor formulate de managerii spitalelor din subordinea noastră şi am alocat sumele necesare acoperirii cheltuielilor generate de combaterea pandemiei. Mă bucur că acum am reuşit să accesăm şi cel de-al treilea proiect POIM prin intermediul căruia recuperăm în mare parte cheltuielile cu construcţia unităţii modulare de ATI-COVID pe care în anul 2020 le-am susţinut din bugetul judeţean. Sunt mândru că am reuşit să funcţionalizăm o secţie cu 28 de paturi de terapie intensivă, deşi mulţi erau sceptici că aceasta va funcţiona cu adevărat. Secţia modulară din curtea Spitalului Judeţean şi-a dovedit pe deplin utilitatea în ultimul an şi jumătate, atunci când valurile pandemiei au pus în pericol vieţile a mii de oameni din judeţul Braşov şi nu numai”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian-Ioan Veştea.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes