Connect with us
Publicitate

Social

Consiliul Judeţean al Elevilor covasna, sesizare la Ministerul Educaţiei în legătură cu sancţiunea aplicată profesorului care agresa elevi: „Dezamăgitoare, lipsită de raţiune şi echitate.”

Publicat

pe

Conducerea Consiliului Judeţean al Elevilor Covasna se declară nemulţumită de sancţiunea disciplinară aplicată profesorului de istorie din localitatea Turia cercetat pentru agresarea fizică a patru elevi şi arată că a sesizat Ministerul Educaţiei cu privire la acest caz.

Publicitate

Preşedintele CJE Covasna, Marian Calcea, afirmă că decizia conducerii unităţii şcolare, de a-i interzice profesorului să mai candideze pentru un grad superior sau o funcţie de conducere în următorii doi ani, este „cât se poate de dezamăgitoare, lipsită de raţiune şi echitate”, cu atât mai mult cu cât acesta şi-ar fi recunoscut faptele.

„Încă din prima zi în care am aflat de abuzurile de la Turia, am luat legătura cu Biroul de Siguranţă Şcolară din cadrul IPJ Covasna, să ne expunem punctul de vedere şi să solicităm tratarea acestei situaţii cu repeziciune, având în vedere că profesorul acuzat predă în continuare. Decizia şcolii vine într-un mod cât se poate de neaşteptat şi nu se bazează pe nicio anchetă legală sau pe vreun principiu. Bineînţeles, nu putem sta cu mâna în sân, tocmai de aceea, prin intermediul Consiliul Naţional al Elevilor, am sesizat Ministerul Educaţiei. Mai mult, am cerut de urgenţă un punct de vedere Comisiei Judeţene de Etică din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Covasna, să înţelegem o poziţie clară din partea acestora. Poate, după toate aceste reacţii, ne vom trezi la realitate. Astfel, membrii comisiei din cadrul şcolii vor înţelege bazele principiilor etice. Ne declarăm îngrijoraţi asupra deciziei şcolii şi că un profesor care a agresat fizic patru elevi, predă în continuare. Momentan aşteptăm răspunsul oficial al Ministerului, dar anunţăm posibilitatea declanşării unor proteste”, a declarat Marian Calcea, preşedintele Consiliului Judeţean al Elevilor Covasna şi vicepreşedinte al Consiliului Naţional al Elevilor.

Incidentul s-a petrecut la începutul lunii octombrie, iar la scurt timp Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Secuiesc a anunţat că a înregistrat pe numele profesorului un dosar penal pentru purtare agresivă, acesta fiind bănuit că ar fi lovit patru elevi minori în incinta şcolii.

Publicitate

Reprezentanţii Parchetului au mai menţionat că unul dintre elevi, în vârstă de 12 ani, a fost examinat de către un medic legist, iar acesta a concluzionat că minorul prezenta leziuni traumatice a căror vindecare necesitau 3-4 zile de îngrijiri medicale.

Potrivit conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean Covasna, Consiliul de Administraţie al şcolii a decis, în urma unei anchete, să îi suspende profesorului dreptul de a se înscrie la concursurile pentru ocuparea unei funcţii didactice superioare şi a unei funcţii de conducere, îndrumare şi control pe o perioadă de doi ani de zile.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes