Connect with us
Publicitate

Social

Consilierii locali din Brașov vor primi mâncare în valoare de 9.000 de lei, la fiecare ședință de plen, până la sfârșitul acestui an. Ce conține meniul aleșilor

Publicat

pe

Publicitate

Parcă altfel decid viitorul orașului atunci când au stomacul plin. Pentru că ședințele de consiliul local din Brașov au ajuns să dureze chiar și nouă ore, aleșii au găsit o soluție să își potolească foamea, în pauzele dintre dezbateri. Au alocat un buget de o mie de lei pentru ca la fiecare ședință ordinară să primească platouri cu gustări pe care le pot savura la prânz. Mâncarea le dă energie să continue întrunirile care uneori se întind până târziu în noapte.

La sfârșitul fiecărei luni, cei 27 de consilieri locali, în frunte cu primarul Brașovului, se întrunesc pentru a aproba proiectele importante pentru dezvoltarea orașului. Ședințele durează mult, iar după câteva ore apare inevitabil și senzația de foame. Până acum, mulți aleși veneau cu pachețelul de acasă sau făceau comandă la restaurante. De acum, însă, consilierii locali și invitații lor primesc platouri cu gustări, la masa de prânz.

„Mâncăm așa mai pe grabă pentru că suntem în timpul ședinței. După cum vedeți, niște aperitive, văd că sunt și ceva creveți Sunt gustoase”, a spus consilierul local Alexandra Crivineanu, pentru Kanal D.

„Reporter: Cum a fost mâncarea?
Costel Vieru, consilier local: Bună.
Reporter: Binevenită?
Costel Vieru, consilier local: Normal că e binevenită, după atâtea ore de stat în tensiune mai ai nevoie și de alimentare
Reporter: V-ați mai potolit foamea puțin?
Costel Vieru, consilier local: Bineînțeles”.

Publicitate

Cele patru platouri pregătite pentru ședința de consiliul local au avut, printre altele, minicordon bleu, rulouri de șuncă cu salata a la russe, bocconcino de pui pe pat de salată cu sos chilly cu usturoi sau bucheu de ton și măsline.

„Conform achiziției pe care am făcut-o, maxim 1000 de lei pe ședință, doar ședințele ordinare, pentru că acestea sunt mai lungi. Achiziția este până la sfârșitul anului făcută”, a declarat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, pentru aceeași sursă.

Și brașovenii și-au dat cu părerea în legătură cu meniul aleșilor locali.

„Să știți că foamea îi afectează la gândire, ați înțeles? Dacă nu ești așa mâncat, gândești prost”, a spus un brașovean.

„E scump. Păi eu am pensie 2000 de lei. Trebuie să mănânce, eu sunt de acord cu dumneavoastră, dar ceva poate mai ieftin, că sunt atâtea soluții”, a spus o altă brașoveancă.

În total, până la finalul acestui an, vor fi alocați nouă mii de lei pentru ca aleșii Brașovului să primească mâncare în timpul ședințelor de consiliu local.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes