Connect with us
Publicitate

Social

Consilier al ministrului Educației: ”Poate măsura justă ar fi fost (…) să fie suspendați toți profesorii nevaccinați”

Publicat

pe

Publicitate

Radu Szekely, consilier al ministrului Educației, susține că o măsură prin care s-ar fi forțat cadrele didactice să se vaccineze nu s-ar fi putut lua decât de parlament.

”Școlile cu procent de vaccinare sub 60% în rândul angajaților vor funcționa online. Pentru un timp. Poate măsura justă ar fi fost, așa cum mi s-a sugerat și mie în multe mesaje, să fie suspendați toți profesorii nevaccinați. Să fie permis accesul în școli cu prezența fizică doar elevilor peste 12 ani vaccinați, ai căror membri de familie sunt toți vaccinați, iar pentru ceilalți să se organizeze învățare la distanță (online/hibrid, unde se poate, sau sub alte forme, mai vechi, prin corespondență). Cu alte cuvinte, și aici citez din mesajul unei colege, ”, a scris Szekely într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Consilierul ministrului Educației spune că această măsură i-a atras numeroase antipatii.

”Cu puțină documentare juridică, însă, ne dăm seama că un minister nu poate impune o asemenea măsură fără Parlament. Rolul nostru este să asigurăm, nu să condiționăm, dreptul la educație. Un drept al copilului, al fiecărui copil.

Publicitate

Am primit mesaje în ultimele zile în care am fost numit criminal – pentru că „îmi forțați copiii să meargă la școală să se testeze”; satanist – pentru că mă obligați „să fiu cobai pentru Bill Gates”; sau, ceva mai blând, naiv – pentru că nu îmi dau seama că părinții vor folosi „salivă de la câine, dar nu-și pun copilul la experimentele voastre.” Totuși, în câteva zile testele vor ajunge în școli și încercăm să mai adăugăm un strat de prevenție și de siguranță la măsurile pe care le știm deja. Pentru că școala în format fizic e cea mai bună variantă a ei. Întotdeauna”, a mai scris Szekely.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes