Connect with us
Publicitate

Fapt divers

Conservation Carpathia a lansat prima expoziţie virtuală din România dedicată munţilor Făgăraş

Publicat

pe

Publicitate

Fundaţia Conservation Carpathia lansează prima expoziţie virtuală din România dedicată Munţilor Făgăraş.

”Galeria virtuală recreează cadrul natural al Munţilor Făgăraş şi este formată din 7 săli tematice unde vizitatorii pot naviga, de pe desktop sau de pe telefon, prin Păduri, Păşuni alpine, Vârfuri, Floră, Faună, Ape şi Comunităţi şi pot asculta poveştile realizate pentru fiecare în parte”, precizează sursa citată.

Fiecare sală a galeriei are un prim vizual panoramic, având în plus o coloană sonoră bazată pe elemente specifice precum sunetele făcute de foşnetul ierbii, gâze, vânt sau sunete de râuri, şuvoaie sau cascade, precizează sursa citată.

De asemenea, galeria cuprinde o selecţie de imagini din albumul „2.544 m – Poveştile Munţilor Făgăraş, cei mai înalţi între Carpaţii României”, realizate de fotograful Dan Dinu, unul dintre regizorii documentarului România Sălbatică, cu sprijinul OAK Foundation.

Publicitate

„Ne-am dorit să aducem experienţele pe care noi le trăim în fiecare zi şi persoanelor care nu au posibilitatea de a se bucura de natură la fel de rapid. Această galerie te aduce mai aproape de natură. Prin acest proiect, ne-am propus să facem cunoscute activităţile de dezvoltare durabilă din Făgăraş realizate de fundaţie, deoarece cu toţii putem contribui la continuitatea lor”, a declarat Christoph Promberger, director executiv al Fundaţiei Conservation Carpathia, potrivit comunicatului.

Munţii Făgăraş sunt renumiţi pentru frumuseţea peisajelor, pentru pădurile virgine, pentru bogăţia speciilor de animale sălbatice care încă se mai găsesc aici, pentru istoria locurilor şi a oamenilor.

„Aici s-a născut una dintre cele mai longevive mişcări de rezistenţă anticomunistă, la poalele acestor munţi se păstrează tradiţii care se transmit din generaţie în generaţie şi de aici a plecat Badea Cârţan. Am adus împreună locuri şi legende şi ne dorim să invităm cât mai mulţi oameni să ni se alăture în această drumeţie prin Munţii Făgăraş, chiar dacă este virtuală”, spune, la rândul său, Barbara Promberger, director executiv al Fundaţiei Conservation Carpathia.

Galeria poate fi accesată pe următorul link: https://www.carpathia.org/galerie-virtuala/.

Fundaţia Conservation Carpathia contribuie la conservarea şi refacerea ecosistemelor naturale din Munţii Carpaţi, în beneficiul biodiversităţii şi a comunităţilor locale, prin achiziţionarea, protejarea şi administrarea de păduri şi pajişti alpine. În peste 12 ani de activitate, fundaţia a salvat de la tăiere 26.700 ha de pădure, a plantat 3 milioane de puieţi în zone grav afectate de vechi tăieri neconforme, a creat o zonă de management cinegetic activ pe o suprafaţă de 78.000 ha şi contribuie la bunăstarea comunităţilor din vecinătatea pădurilor protejate prin proiecte sociale, de educaţie şi de dezvoltare de afaceri verzi, se mai arată în comunicat.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes