Connect with us
Publicitate

Sport

Confesiunea unei handbaliste care a fost suspendată după scandalul de dopaj de la Corona

Publicitate

Publicat

pe

Cristina Laslo de la Baia Mare a revenit la echipa națională după suspendarea primită în noiembrie 2019 în cazul de dopaj în care a fost implicată alături de colegele de atunci, de la Corona Brașov. Emoțiile au copleșit-o pe Cristina Laslo când s-a alăturat din nou primei reprezentative a României, scrie prosport.ro.

Publicitate

Ea a stat departe de handbal peste opt luni, parte a pedepsei de 15 luni, diminuată ulterior de Agenția Națională Antidoping.

„Parcă am așteptat o viață să se termine acest episod negru din viața mea. A fost cea mai grea perioadă din carieră. M-am simțit singură și goală pe dinăuntru…nu mai aveam alături colege, antrenori, staff, suporteri…lumea din jur nu mai vorbea de handbal în preajma mea, nu mai aveam atenția direcționată către handbal. N-a fost ușor să accept faptul că trebuie să stau departe de handbal. Mă simt bine acum, am trecut cu bine peste această situație, simt că sunt din nou Cristina cea de dinainte, am uitat tot ce s-a întâmplat, nu s-a schimbat absolut nimic”, a declarat Cristina Laslo, citatată de prosport.ro

Timpul petrecut departe de sport a însemnat, povestește Cristina, timp alături de familie: „Am mers în vacanțe înainte de pandemia de coronavirus, am petrecut momente alături de familie. Am stat acasă, la Cluj, și am făcut tot ceea ce nu pot face cât timp sunt angrenată într-un grup și ocupată cu handbalul. Eram într-o fugă continuă și nu aveam deloc timp pentru cei dragi, iar ân această perioadă m-am bucurat de ei. Am învățat să am răbdare, să văd lucrurile din afara terenului. Mă simt mai matură și mai relaxată, eram într-o presiune continuă, într-o fugă după rezultate și o dorință permanentă de a demonstra lucruri”.

Publicitate

Cristina a revenit pe teren după situația de la Corona, la Baia Mare, echipă cu care a semnat în vară. După ce a renunțat la contractul cu formația din Brașov, retrogradată din cauza cazurilor de dopaj, centrul „tricolorelor” a venit la Baia Mare cu gânduri și ambiții mari: să se lupte cu CSM București și Vâlcea pentru campionat: „Mă simt bine la Baia Mare, m-au primit foarte bine, avem o echipă cu sportive de calitate și cu personalitate. Sunt forte entuziasmată de colectivul de acolo, îmi place să lucrez cu ele. Îmi doresc să ne batem la titlu în acest sezon, eu,în mod sigur, voi porni fiecare meci cu gândul doar la victorie. Nu știu cum va decurge situația din perspectiva pandemiei de coronavirus, sper să nu fie probleme la nici o echipă”.

Handbalista în vârstă de 24 de ani este o împătimită a desenelor pe corp. Dintre toate, cel de pe picior îi este cel mai aproape de sufletul pentru că-l întruchipează pe fratele ei geamăn, mai mic cu 45 de minute. „Povestea tatuajului de pe picior este legată de fratele meu pe care l-am convins să-și facă un singur tatuaj. Este replica unei poze cu noi de când eram mici, tăiată în două. El apare pe piciorul meu drept, eu pe piciorul lui”, a mai declarat Cristina Laslo.

Handbalul românesc a fost puternic afectat în luna noimebrie 2019, atunci când întreg lotul Coronei Brașov a fost acuzat că a folosit în recuperare o terapie cu laser intravenos, lucru interzis de regulamente. În consecință, handbalistele au primit suspendări între 15 – 20 de luni. Anul acesta, în vară, suspendările ANAD au fost „înghețate” și jucătoarele au primit acceptul de a reveni pe teren.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

De Interes