Connect with us
Publicitate

Social

Condițiile de organizare a nunților după 1 iunie

Publicat

pe

people raising wine glass in selective focus photography

Tinerii care vor să joace nunta într-o sală capacitate maximă pot primi dor invitați vaccinați
„La intrare sau cine invită trebuie să se asigure că au fie pe telefon, fie hârtia care demonstrează că au fost vaccinate. În cazul unui control, dacă persoanele care se găsesc la interior nu sunt cu astfel de documente, atunci răspunde organizatorul”, spune Raed Arafat, conform Mediafax.

El precizează că organizatorul, dacă decide că vrea să depășească plafonul impus, trebuie să se asigure de faptul că invitații sunt vaccinați.

„La invitație trebuie să spună <vă rugăm să aduceți documentul care dovedește că ați fost vaccinat>. Dacă cineva nu are documentul, organizatorul răspunde. Creșterea capacității la nunți, la săli de sport și la orice eveniment este decizia organizatorului. Există un plafon până unde te duci fără să crești capacitatea, iar atunci te duci pe regulile generale – testare, vaccinare, trecere prin boală, dar dacă aduci oameni la capacitate maxină, atunci trebuie să te asiguri că toate persoanele au dovadă. (…) Și proprietarul, administratorul, trebuie să se asigure că se respectă regulile pe teritoriul lui”, adaugă șeful DSU.

El spune că vor fi controale și că, în caz de nereguli, vor fi aplicate sancțiuni.

Publicitate

Raed Arafat precizează că dacă un invitat prezintă un certificat de vaccinare fals, răspunderea îi aparține.

Potrivit hotărârii Executivului, se propune ca organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive, parastase etc.) să fie permisă începând cu data de 01.06.2021, cu participarea a maxim 70 de persoane în spații deschise, sau cu participarea a maxim 50 de persoane în spații închise, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori și sunt respectate măsurile de protecție sanitară. La stabilirea numărului maxim de persoane, nu sunt incluși copiii cu vârsta mai mică de 16 ani. Organizatorul poate decide organizarea și desfășurarea evenimentului cu un număr mai mare de participanți dacă toți participanții fac dovada vaccinării împotriva SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare și este asigurată o suprafață de minim 4 mp/persoană.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes