Connect with us
Publicitate

Administrație

Condiții mai moderne de circulație pe liniile 3, 7, 8, 10 și 33. Luna viitoare ajung la Brașov 25 de troleibuze noi

Publicat

pe

Brașovenii care circulă cu mijloacele de transport în comun vor avea parte de condiții mai bune, începând de luna viitoare. Conducerea RATBV anunță că primele 25 de troleibuze Solaris, nepoluante, vor fi livrate la începutul lunii viitoare. După ce vor fi recepționate, înmatriculate și se vor face polițe de asigurări, vehiculele vor intra în circulație.

Cele mai multe troleibuze, adică 12, vor fi folosite pe traseul liniei 8 (Rulmentul – Saturn). Celelalte vor fi împărțite pe linia 3(Valea Cetății – Stadionul Tineretului), linia 7 (Roman – Rulmentul), linia 10 (Valea Cetății – Triaj) și linia 33 (Valea Cetății – Roman).

Noile troleibuze electrice au fost cumpărate de Primăria Brașov cu scopul reducerii emsiilor de carbon din oraș. Valoarea contractului este de peste 63 de milioane de lei, iar livrarea întregului lot va fi făcută până la sfârșitul acestui ani.

Fiecare vehicul are o lungime de 18 metri, este articulat, are 42 de scaune și o capacitate de 137 de călători. Troleibuzele sunt dotate cu sistem audi-video de informare a pasagerilor, sistem de urmărire prin GPS, sitem de numărare a pasagerilor, au camere pentru supraveghere video, aer condiționat, prize USB și internet wireless. Vehiculele au un acumulator care care oferă o autonomie de cel puțin cinci kilometri, atunci când nu sunt conectate la linia de electricitate. Viteza maximă pe care o poate atinge un troleibuz este de 75 km/h, dar fiecare va avea un limitator de viteză, astfel încât să nu depășească 55 km/h.

Publicitate

Troleibuzele au fost gândite și pentru persoanele cu handicap. La sosirea în stații, ele se înclină spre dreapta pentru a facilita accesul călătorilor cu dizabilități locomotorii.

Durata de funcționare a troleibuzelor este de cel puțin 15 ani, dintre care opt fără reăarații generale. Motorul are o garanție de 500.000 km, iar bateriile au o durată de viață de minimum cinci ani.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes