Connect with us
Publicitate

Turism

Condiţii excelente de schi în Poiana Braşov

Publicat

pe

În această perioadă, domeniul schiabil din Poiana Brașov oferă cele mai bune condiții de schi din sezon: toate pârtiile sunt deschise și oferă condiții excelente, stratul de zăpadă bătută ajunge, în anumite zone, la 1 metru grosime, iar tarifele au scăzut, inclusiv în weekend. De aceea, în continuare, pârtiile din masivul Postăvarul sunt opțiunea preferată de brașoveni și turiști. Sâmbătă, 12 martie, a fost atins un nou record – aproape 38.000 de treceri prin turnichete.

De la începutul sezonului s-au înregistrat 1.642.149 de treceri prin turnichete, weekendul trecut fiind cel mai aglomerat din tot sezonul, cu aproape 70.000 (69.318) de treceri în cele două zile. În primele 13 zile din această lună s-au înregistrat 285.009 de treceri prin turnichete.

Având în vedere că pârtiile se prezintă într-o stare foarte bună, ceea ce va permite ca sezonul de schi să rămână deschis și în această lună, estimăm că vom ajunge la aproape 2 milioane de treceri până la sfârșitul sezonului.

Astăzi, datorită ninsorii și producerii de zăpadă artificială, toate pârtiile sunt în condiții foarte bune. Stratul de zăpadă bătută pe pârtiile din partea superioară a muntelui are între 60 și 100 de cm, iar pe cele din partea inferioară are între 40 și 60 de cm.

Publicitate

Se schiază în condiții foarte bune pe toate pârtiile din Poiana Brașov: Kanzel, Doamnei, Ruia, Drumul Roșu, Sulinar, în zona superioară a pârtiei Lupului, cu ieșire spre stația telescaunului Ruia (telescaunul de 6 locuri) pe Lupului inferior. Săptămâna trecută a fost deschisă și legătura între lac și stația inferioară a telescaunului Ruia, pârtia 3A (,,Stâna”). Și pârtiile pentru începători, Bradul și Stadion, sunt deschise pentru cei care vor să învețe să schieze.

Instalațiile de transport pe cablu care funcționează sunt telecabina Capra Neagră, telegondola, telescaunele Ruia și Lupului, teleschiurile Ruia, Bradul și Stadion.

Din data de 7 martie a scăzut numărul de puncte consumate pe următoarele instalații de transport pe cablu: Telecabina Capra Neagră și telegondola (de la 6 la 5 puncte), telecabina Kanzel (de la 5 la 4 puncte), telescaunul Ruia (de la 4 la 3 puncte), și telescaun Lupului (de la 3 la 2 puncte).

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes