Connect with us
Publicitate

Sport

Concurs de viteză în coastă, la Râșnov. Când va începe primul sezon al Trofeului Național Masters

Publicat

pe

Trofeul Național Masters începe cu câteva noutăți, în ceea ce privește concursurile de viteză în coastă. Printre noutățile din sezonul de debut se numără programul celor 5 etape incluse în calendar – dintre acestea Râșnovul reprezentând punctul 0.

Publicitate

Astfel, tradiționalele etape de coeficient 2 sau „coasta mare” – denumite în termeni uzuali – își vor reduce numărul manșelor competiționale la 8, spre deosebire de cele 9 sau chiar 10 cu care ne obișnuisem până acum. Punctajul care alcătuiește clasamentele va fi întocmit conform regulamentului FIA, în timp ce lungimea traseului de concurs care poate crește în funcție de locația etapei, până la maxim 7 kilometri, este o altă noutate a Mastersului.

Poate cea mai importantă noutate se referă la piloții acceptați la startul etapelor de Masters. Propriu-zis, pot participa doar cei cu automobile din categoria I – adică acelea care se încadrează între grupele 1 și 5 ale Performance Factor, precum și cei ce vor pilota mașini cu pașaport și fișă de omologare FIA (modele Rally4, Rally5, R2 sau/și R1) – pentru acest lucru formându-se Grupa 6 Masters, dar și cei din categoria II, dedicată exclusiv monoposturilor și biposturilor – exceptate ca și până acum de regula Performance Factor.

Nu în ultimul rând, sunt acceptați la Masters și automobile din categoria istorice. Acestea din urmă însă, doar cu avizul comisiei de viteză în coastă. O noutate specifică locației primei etape este faptul că startul și sosirea traseului revin în pozițiile consacrate în primii ani de existență ale acestei etape.

Publicitate

Perioada de înscrieri pentru Trofeul Râșnov powered by Pro-X – prima etapă a Trofeului Național Masters de viteză în coastă se încheie Marți, 18 Aprilie, la orele 20:00. La fel cum ne-am obișnuit în sezoanele precedente, ziua de vineri – 21 Aprilie – va fi dedicată verificărilor tehnice și celor administrative, precum și prezentării concurenților în piața centrală a orașului Râșnov, însoțită de fotografia oficială.
Competiția debutează sâmbătă – 22 Aprilie – cu două manșe de recunoaștere și cele două manșe de antrenament cronometrat, în timp ce ziua de duminică – 23 Aprilie – este una asemănătoare, cu alte două manșe de recunoaștere în prima parte a zilei, respectiv cele două manșe decisive – concursul.

În cadrul evenimentului vor putea fi admirate și 10 modele ale producătorului german Porsche, acestea urmând să realizeze două urcări: sâmbătă, după ultima manșă de antrenament, respectiv duminică între ultima manșă de recunoaștere și prima manșă de concurs.

Trofeul Râșnov powered by Pro-X este organizat de Asociația Club Sportiv Auto Blic Brașov și se desfășoară sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv, contând ca prima etapă din calendarul competițional de 5 etape al Trofeului Național Masters de viteză în coastă.

Concursul este organizat cu sprijinul Consiliului Local și Primăriei orașului Râșnov, al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Brașov, Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov, Grupării de Jandarmi Mobilă Brașov, Inspectoratului Județean de Poliție Brașov – Serviciul de Poliție Rutieră, Birou de Poliție al stațiunii Râșnov.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes