Connect with us
Publicitate

Cultural

Concurs de muzică populară la Centrul Cultural Reduta, din Brașov. În competiție se pot înscrie tineri interpreți cu vârste cuprinse între 16 și 25 de ani

Publicat

pe

Centrul Cultural „Reduta” cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Braşov și al Primăriei Municipiului Brașov organizează în perioada 1 – 2 noiembrie 2023, Festivalul Național de Muzică Populară pentru Tineri Interpreți ,,Flori în Țara Bârsei”, ediția a XV-a, deschis tinerilor interpreţi de muzică populară din întreaga ţară, cu vârste cuprinse între 16 şi 25 de ani, având ca scop descoperirea şi lansarea de noi şi valoroase talente interpretative.

Publicitate

Aceasta manifestare se adresează tinerilor soliști de muzică populară, care nu au avut înregistrări și casete audio, preocupați de culegerea și interpretarea cântului tradițional. Sunt invitați să se înscrie tineri interpreți din toate zonele etnofolclorice ale țării. Aceștia vor prezenta în fața juriului, o doină, o baladă sau un cântec doinit (fără acompaniament) și o piesă cu acompaniament. Clasificarea interpreților se va face în funcție de autenticitatea și valoarea artistică a repertoriului, de calitatea interpretării, de ținuta scenică și de costumul popular.

Dintre câștigătorii edițiilor anterioare se numără nume sonore ale cântecului popular românesc, precum Alisa Toma (2003), Olguța Berbec (2005), Laura Olteanu (2007), Silvia Bordeianu (2016), Ionuț Cocoș (2017), Iuliana Elena Călin (2021), Din Ilinca (2022).

Au participat concurenți din judeţele: Braşov, Mureş, Sibiu, Iaşi, Bistriţa-Năsăud, Argeş, Dolj, Bacău, Ialomiţa, Botoşani, Vaslui, Neamţ, Vrancea, Hunedoara etc., festivalul desfăşurându-se pe parcursul a două zile.

Publicitate

În vederea participării la concursul de muzică populară, concurenții vor trimite până la data de 14 septembrie 2023 următoarele: copie după cartea de identitate, copie după carnet elev/student, unde este cazul, Declarația privind Protecția datelor cu caracter personal si Fișa de înscriere, însoțite de înregistrarea video cu cele două piese înscrise în concurs. Acestea pot fi transmise prin WeTransfer sau prin altă platformă similar transferării fișierelor mari, adăugând la expeditor adresa de email: [email protected].

Regulamentul, Fișa de înscriere și Declarația privind Protecția datelor cu caracter personal se pot descărca AICI.

Premiile festivalului oferite de organizatori constau în Trofeul Festivalului ,,Flori în Țara Bârsei’’ – 2000 lei, premiul I – 1500 lei, premiul II – 1400 lei, premiul III – 1300 RON, 3 menţiuni de 800 lei. Se vor acorda premiul de popularitate și premiul pentru autenticitatea costumului popular în valoare a 700 lei fiecare.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes