Connect with us
Publicitate

Cultural

Concerte de orgă în aer liber, în fiecare sâmbătă seara

Publicat

pe

Comunitatea Bisericii Negre a pregătit pentru perioada verii douăsprezece concerte de orgă în aer liber. Festivalul Open Air – „Organ nights” constituie o adaptare, în contextul pandemiei, a tradiționalelor concerte de orgă, desfășurate neîntrerupt de aproape 70 de ani.

Publicitate

Vor fi prezenți artiști din țară și din străinătate, cu un program interactiv și variat. Toate cele 4 orgi funcționale ale Bisericii Negre vor răsuna: renumita orgă Buchholz, orga din Rupea, precum și orgile din Hamba și Lechința, instrumente istorice din secolul XIX, salvate din biserici ale căror comunități au dispărut, restaurate și amplasate apoi în Biserica Neagră. Organiștii vor oferi explicații despre instrumente, compozitori și compoziții. Mai mult, specialiștii Bisericii Negre în domeniul conservării vor oferi în scurtmetraje informații din spatele cortinei, despre obiecte necunoscute din patrimoniul bisericii.

Concertele de orgă din acest an vor fi proiectate live, pe un ecran amplasat pe fațada sudică a Bisericii Negre, în curtea J. Honterus, în fiecare sâmbătă, de la ora 20.20, în perioada 4 iulie – 19 septembrie.

 Accesul publicului în spațiul împrejmuit, cu toate măsurile de securitate și protecție ce se impun, se va face începând cu ora 20:00, fără rezervare în prealabil, prin cele trei puncte de acces, de unde se pot achiziționa și biletele, în valoare de 10 lei, în limita locurilor disponibile („primul venit, primul servit”).

Publicitate

 Publicul este rugat să poarte asupra sa mască de protecție și o umbrelă, în caz de vreme nepotrivită.

 Dacă condițiile meteo se deteriorează vizibil, începerea concertelor se amână, iar dacă ploaia nu se oprește, concertul va fi transmis live, prin streaming, pe pagina de facebook „Organ Nights”.

 Locurile fiind limitate și condițiile meteo imprevizibile, parohia își cere scuze anticipat pentru disconfortul creat persoanelor care nu vor reuși să ocupe un loc sau acelora care se vor retrage din cauza vremii.

 Veniturile obținute din urma vânzării biletelor vor fi folosite pentru reparațiile de întreținere a orgilor. Acestea sunt urgent necesare, fiindcă nivelul ridicat de umezeală din ultimii ani duce la deteriorarea accelerată a acestor instrumente.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes